Târgu Jiul va avea administrator public. Pe cine ar vrea Romanescu

Primăria Târgu Jiu va avea administrator public, anunţă primarul Marcel Romanescu, deşi în urmă cu o săptămână reprezentanţii municipalităţii spuneau cu totul altceva. Mai mulți politicieni și-au arătat deja intenţia de a se înscrie la concurs.

Primăria Târgu Jiu nu va avea administrator public prea curând, declara joi, 27 iulie, Anamaria Ianc, purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu Jiu. „În organigramă și în statul de funcții al aparatului de specialitate a fost aprobat din totdeauna postul de administrator public. N-a fost niciodată ocupat, însă ocuparea lui poate fi făcută oricând, în condițiile legii. În momentul de față nu s-a pus problema, nu s-a discutat despre aducerea unui administrator public”, a declarat Anamaria Ianc, purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu Jiu.  La şapte zile distanţă, primarul Marcel Romanescu spune răspicat că postul va fi scos la concurs. „Eu îmi doresc acest lucru și voi face demersurile necesare ca acest pot de administrator public, care există în organigrama Primăriei Târgu Jiu, să fie scos la concurs în perioada următoare. Nu pot să stabilesc data, pentru că sunt anumite termene pe care trebuie să le stabilești, trebuie văzută exact legislația în privința emiterii unei hotărâri de Consiliu Local. Criteriile se stabilesc ulterior. E clar că în momentul de față o parte din atribuțiile pe care le are primarul pot fi date către administratorul public”, a declarat joi, 3 august, Marcel Romanescu. Primarul a spus că își dorește pe acest post o persoană cu experiență în administrație: „Administrația nu se poate face de pe o zi pe alta și ar fi extraordinar dacă s-ar găsi cineva care a mai lucrat în administrație sau care are experiență în acest domeniu”.

Printre cei care s-au arătat interesați să ocupe postul se numără liberalul Eduard Berca şi aldistul Eduard Lădaru. Salariul administratorului nu va fi mai mic de  7.630 de lei, cât primește secretarul Grigore Jianu.

Vizualizări: 1,580

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: