Iluminat public de 100.000 de euro într-o localitate din Gorj

Iluminat public inteligent într-o comună din Gorj. Vorbim de localitatea Stejari, acolo unde autoritățile au obținut fonduri pentru iluminat prin telegestiune. În felul acesta becurile funcționează după un program stabilit în funcție de nevoile comunității.

Investiția este realizată prin PNDL și a fost în valoare de 100.000 de euro. În toată comuna au fost montate peste 300 de lămpi care sunt funcționale în acest moment. ”Iluminatul este prin telegestiune și îmi permite luxul să-l pot programa din birou de pe laptop. Avem în toată comuna 12 puncte de aprindere. Am ales această variantă de iluminat public pentru că cel prin fotocelulă nu este tocmai bun, pentru că dacă era înnorat afară sau ploua se aprindeau becurile. Eu programez ora la care să se aprindă și când să se stingă, o pot lăsa aprinsă non-stop sau pe sate pe anumite ore. Vreau să spun că pot modifica și intensitatea lămpilor, de exemplu de la 100% la 30%. Este foarte util, pentru că nu consumăm inutil energie”, a precizat Robert Păiuși, primarul din Stejari.

În acest moment, nu se cunoaște exact economia făcută la bugetul local. ”Acest sistem este funcțional de puțin timp și abia după o jumătate de an sau chiar un an ne putem da seama cu cât au scăzut facturile. După niște calcule estimative eu cred că o să facem o economie de aproximativ 30.000 de lei”, a mai spus Robert Păiuși.

Vizualizări: 1,574

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: