Şase întrebări la care trebuie să ai răspuns înainte de a divorţa

Căsnicia voastră este pusă sub semnul întrebării şi vă aflaţi în dilemă? Află dacă eşti pregătit, cu adevărat, să semnezi actele de divorţ, răspunzând cât mai sincer la nişte întrebări.

De ce vrei să pui capăt mariajului? Potrivit psihologilor, sunt trei situaţii care pot duce la divorţ. Fie tu vrei să divorţezi, dar nu eşti sigură că e decizia corectă. A doua situaţie este cea în care partenerul tău doreşte separarea, iar tu te consideri victimă, iar cea de-a treia, căsnicia nu mai funcţionează. Răspunde sincer la aceste întrebări şi nu lua o decizie pe emoţii şi orgoliu.

Îţi doreşti cu adevărat separarea sau e doar o ameninţare, este cea de-a doua întrebare. Divorţul este des, o ameninţare la adresa partenerului atunci când vă aflaţi în conflict.

Care este intenţia ta atunci când spui că vrei să renunţi la mariaj? Dacă speri că partenerul tău se va schimba brusc şi te va trata mai bine, dacă iei această decizie, atunci ai luat hotărârea din motivul greşit.

Poţi să faci faţă consecinţelor, este cea de-a patra întrebare. Divorţul produce schimbări majore, atât emoţional, cât şi financiar. Poţi să te întreţii, să îşi schimbi stilul de viaţă, să fii martor la tristeţea copiilor, să treci peste temeri? Atunci mergi mai departe.

Încă mai ai sentimente pentru partenerul tău? Dacă răspunsul e pozitiv, în ciuda problemelor din cuplu, mai bine ar fi să încercaţi să reparaţi lucrurile, decât să divorţaţi.

Este o decizie sinceră sau o reacţie emoţională? Un indiciu care îţi arată că nu reacţionezi sub influenţa emoţiilor este fraza: Sunt conştientă că şi tu şi dreptul la propriile vuise şi pot să te respect pentru asta, dar nu mai pot fi căsătorită cu tine.

Iar întrebarea bonus este aceasta? Cu ce am contribuit eu la situaţia de faţă?

Deci, ce decizie iei?

Vizualizări: 3,724

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Relații:

Citește și: