Pe urmele celor care fură apa. Primar: Sunt prinși și sancționați

Autoritățile și reprezentanții Aparegio sunt pe urmele celor care sunt racordați ilegal la rețeaua de apă. Furturi de apă sunt depistate des. În comuna Scoarța, unde apa curge la program din această săptămână, au fost identificate și sancționate deja mai multe persoane care au fost prinse că furau apă. Li se adaugă și cei care udă grădinile și așa se subțiază serios rezervele de apă din localitate.

Din această săptămână, localnicii din Scoarța au apă două zile și, în următoarea, nu mai curge nimic la robinet. Este soluția de compromis pe care au găsit-o autoritățile ca să aibă toată lumea apă. „Anii trecuți, s-a dat apă cu program. Două zile, nu aveau, doar o singură zi le puteam asigura și poate nici atunci cantitatea necesară unei gospodării la țară. În momentul de față, am discutat cu cei de la Aparegio, am ajuns să distribuim apa cât de cât omenește, rațional, ca să prindă apă fiecare cetățean pentru gospodărie și pentru baie. Puțini cetățeni au fost nemulțumiți. Este apă două zile, una nu”, a spus primarul din Scoarța, Ion Stamatoiu.

Probleme au fost și din cauza celor care au fost depistați furând apă din conducta de alimentare a localității. Primarul a explicat cum sunt prinși cei care încalcă legea: „Cei de la Aparegio chiar acum intervin în teren. Au cinci spărturi acum în Scoarța. Noi îi ajutăm cu buldoexcavatorul primăriei, că așa e normal. Mai sunt și pierderi, de asemenea. Mai sunt și furturi. Cei de la Aparegio au depistat câteva cazuri. S-au sancționat, s-a recuperat mare parte din bani, dar se continuă. Oamenii nu înțeleg că apa nu este pentru udatul gospodăriei. Se și udă, sunt convins. Sâmbătă, de exemplu, pompele au mers toată noaptea. Dimineața, la ora 8, bazinele erau goale. Înseamnă că, pe la ora 4, cei care au dorit să ude grădina s-au trezit și au început să ude și oamenii, când s-au trezit, nu mai aveau apă. Plecând de aici, am hotărât să facem acest program. Am stat cu băieții, bagă câte o sârmă mai lungă pe conductă și unde se blochează, e problemă și așa au depistat tot felul de racorduri ilegale și furturi de apă”.

Ca să evite astfel de situații pe viitor, autoritățile au alocat bani și au făcut un foraj care va alimenta mare parte din localitate când va fi secetă. „Noi avem în lucru un foraj. Urmează echiparea cu pompă, bazin. Într-o lună, vom suplimenta debitul de apă în comuna Scoarța. Să nu credeți că sunt probleme doar la Scoarța. Știu că sunt probleme și în alte zone”, a mai declarat primarul din Scoarța.

Vizualizări: 2,521

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: