Iluminatul ornamental de Crăciun, funcțional în centrul orașului

Mii de oameni au participat în seara de 1 Decembrie la aprinderea iluminatului festiv pentru sărbătorile de iarnă, autoritățile amenajând în centrul orașului un nou tip de brad artificial, bazat doar pe leduri, genul acesta de brazi fiind preferat în ultimii ani celor naturali. Nu doar noul brad este o premieră pentru municipiu, ci și faptul că primarul Florin Cârciumaru nu a mai urcat pe scenă cu această ocazie pentru a se adresa mulțimii și a apăsa pe butonul care marchează, simbolic, aprinderea milioanelor de leduri de la instalațiile de Crăciun. Cornel Ilie, solistul trupei Vank, a fost cel care a apăsat pe butonul roșu, aprinderea fiind decalată cu circa un minut față de tradiționala oră 18.00.

Noul brad deja este vedetă într-o grămadă de fotografii postate pe internet, sute de copii, dar și părinți și bunici ai acestora venind la el pentru a imortaliza momentul. Copii au fost cei mai fericiți că pot să se pozeze cu ceva nou, cei prezenți în piață având însă parte și de un moment menit să marcheze faptul că era totuși Ziua Națională. Înainte de aprinderea instalațiilor ornamentale a fost intonat Imnul României, soprana Diana Gheorghe și tenorul Alin Stoica fiind cei care au făcut ca în piață să se facă liniște și toată lumea să îi asculte.

Doi soți din Bustuchin au ieșit în evidență la festivitate întrucât erau îmbrăcați în haine tricolore, regretul lor fiind că erau cam singurii care purtau roșu galben și albastru în același timp. „Am serbat Ziua Națională la noi în comună, a fost frumos și acolo, iar acum am venit la Târgu Jiu pentru a vedea bradul cel nou. Aș fi vrut să iau și un steag cu mine, nu doar hainele acestea pe care le am ca simboluri cu mine, dar cred că eram cam singurul care aș fi făcut treaba asta. O spun cu durere în suflet că aș fi vrut să văd mai multe steaguri tricolore în centrul orașului, dar poate anul viitor vor fi mai mulți ca mine”, a spus bărbatul.

Chiar dacă zona centrală e iluminată feeric de acum și până după Revelion, în restul orașului mai e mult de lucru. Viceprimarul Aurel Popescu a menționat că lucrările de împodobire a principalelor bulevarde vor continua încă vreo două săptămâni de acum încolo, instalațiile urmând să fie puse în funcțiune odată cu finalizarea montării lor.

Vizualizări: 121

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: