S-au trezit cu gardul vopsit în culorile tricolorului. „Nu trebuia să facă asta la biserică“

Supărare mare în rândul enoriașilor din satul Rătez al comunei gorjene Godinești. După ce au făcut curățenie și s-au asigurat că totul este în regulă pentru desfășurarea în bune condiții a Sărbătorilor Pascale, mare le-a fost mirarea când au descoperit că cineva a vopsit gardul locașului de cult în culorile tricolorului.

În satul Rătez este o comunitatea mică, de aproximativ 30 de cetățeni. Se cunosc toți de-o viață și este destul de greu de găsit persoana vinovată.

Cei din Consiliul Parohial au rămas uimiți când au descoperit isprava de la biserică și speră să rezolve problema până la Sărbătorile Pascale. Au și o bănuială cu privire la identitatea celui care a făcut totul. ”Am găsit porțile de la intrarea în lăcașul de cult vopsite în culorile tricolorului. Nu știm exact cine a făcut asta, dar mai este cineva în sat care are banca de la poartă vopsită la fel. Probabil cine a făcut asta are patriotismul în sânge, însă nu trebuia să facă asta la biserică. Preotul a rămas uimit de ce a găsit și era normal să fie întrebat sau să fie consultat. Noi sperăm să nu mai plouă și să îndreptăm situația până la Paște”, a declarat Alampie Cupă, consilier parohial.

Cetățenii din satul Retez sunt supărați și nu-și explică cine și de ce a făcut asta chiar în Săptămâna Patimilor. ”Este deranjant și nu se face așa ceva. Nu știm cine a făcut treaba asta, dar o să aflăm. S-a mai vopsit și o troiță foarte veche din sat și văd că se continuă. Suntem o mână de oameni acolo și când facem ceva trebuie să ne consultăm. Porțile erau vopsite și nu se impunea o altă vopsea. Preotul și toți enoriașii sunt foarte supărați. Sperăm să refacem totul până la Paște” , a declarat Ilie Dudea.

Preotul nu a putut oferi niciun punct de vedere pe acest subiect pentru că are nevoie de acordul Mitropoliei Olteniei.

În schimb, primarul Coman Aurariu spune că un om al satului, care locuiește în București, ar fi fost pe acasă și ar fi făcut asta. ”Eu sunt surprins, pentru că nu mă așteptam la așa ceva chiar înainte de Paște și mai ales că acolo este o comunitatea mică, unde locuiesc 30 de persoane și majoritatea sunt bătrâni. Am rămas fără cuvinte. Sunt surprins”, a declarat Aurariu Coman, primarul din Godinești.

Galerie foto



Vizualizări: 5,291

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: