Magazin spulberat de o explozie la Turceni

O bubuitură puternică a zguduit ieri o parte din casele existente la Turceni, câteva dintre ele fiind avariate ca urmare a unei explozii produse la un magazin de drujbe. Proprietarul spaţiului comercial a trecut prin clipe de coşmar, fiind la un pas de moarte după ce a fost prins sub plafonul căzut peste el. Magazinul distrus la Turceni nu avea nici un fel de asigurare, lucrurile stând la fel şi în cazul caselor afectate de suflul acesteia. Proprietarii imobilelor sunt nevoiţi să îşi suporte singuri pagubele, unii începând chiar de ieri să schimbe geamurile sau ţiglele sparte.

Viorel Stoicănel, de 55 de ani, a trecut pe lângă moarte ieri dimineaţă în explozia produsă în jurul orei 9.00. Martori oculari susţin că acesta ar fi încercat să stingă un bec, cel care lumina firma din faţa magazinului, moment în care o explozie puternică a dărâmat pur şi simplu clădirea, suflul  acesteia resimţindu-se la sute de metri distanţă. Imediat, localnicii s-au mobilizat pentru a-l scoate de sub dărâmături pe patronul pe care îl ştiau la acea oră acolo. „L-am scos cu nişte băieţi cu o pătură. Am sunat după salvare, care n-a venit deloc repede, deşi era aici, în oraş. El avea o mână ruptă şi oasele de la un picior ieşite aşa prin piele. Trăia săracul cu impresia că are mâna sub el şi ne tot zicea să-i scoatem mâna de sub el. Era conştient, sperăm să fie bine până la urmă”, ne-a spus unul dintre martori. Bărbatul rănit a fost transportat la spital, dar nu la Turceni, ci direct la Craiova, unde medicii au încercat să facă tot posibilul pentru a-i ameliora durerile.

Cutremur

Mulţi dintre localnici au fost convinşi că un cutremur s-a produs la ora la care bubuitura s-a auzit în oraş. Una dintre rudele bărbatului rănit grav era, de asemenea, sub şoc la ore bune de la producerea exploziei. „Dormeam, pentru că nu mă trezisem încă, fiind duminică. Am sărit din pat însă şi vă spun că nu mi-am revenit, sunt şocat şi acum. S-a auzit cred că de zece ori mai tare ca o grenadă”, spunea Ion Vlăduţescu.

La locul producerii exploziei au intervenit imediat echipaje ale pompierilor militari, dar şi de la Distrigaz pentru a salva ce se mai putea, dar şi pentru a stabili cauzele exploziei. Pompierii au scos de sub dărâmături acte şi diferite bunuri, dar şi o butelie, despre care cei care îl ştiau pe patron au spus că este goală de mai multe zile. Rudele proprietarului magazinului susţineau că o acumulare de gaze s-ar fi putut produce prin scurgeri provenite de la o conductă ce trecea prin faţa clădirii distruse, variantă negată de oficialii Distrigaz. „Noi nu am găsit scăpări de gaze. În interior este beton, sunt plăci de mozaic, iar dacă ar fi fost din cauza conductei nu se puteau acumula gazele, nu aveau cum să ajungă. În magazin sunt, în schimb, butelii, aragazuri, sunt alte surse”, menţiona un reprezentant al distribuitorului de gaze, până aseară nefiind stabilite cauzele exacte ale producerii exploziei.

         

„Au zburat bucăţile din magazin peste 50 de metri, au ajuns până la garajul din fundul curţii. Au trecut peste casă, peste locuinţa mea, de asta mi-au şi distrus o parte din ţigle. Din păcate unul dintre copii a fost în dreptul locuinţei şi a fost lovit de cioburi. E marcat psihic, starea lui este sub semnul întrebării pentru că este foarte şocat de evenimentul acesta”

Florin Cauc, locuitor

„Eram la câteva case de aici şi s-a simţit aşa o bubuitură. Aici au zburat bucăţile până în fundul grădinii. Ziceai mumă că e farfurie zburătoare, aşa s-au dus bucăţile alea de la uşile de termopan de la avea la magazin. Găsirăm o bucată tocmai prin ogaş“

Ioana Dinculeasa, locuitor

Galerie foto



Vizualizări: 254

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: