Marius şi Diana, o poveste terminată prea devreme

Oraşul Novaci a fost cutremurat ieri de vestea că doi tineri au murit din cauza unui boiler pe gaze. Diana Maria avea doar 24 de ani şi se pregătea să devină avocat. Prietenul ei, Marius Ţarfulea, cu trei ani mai mare, lucra la primărie, economist. Anul viitor aveau nunta. Nu a fost să fie. Ieri dimineaţă au fost găsiţi morţi în casă, intoxicaţi cu monoxid de carbon.

Marius Ţarfulea a murit cel mai probabil încercând să-şi salveze viitoarea soţie. Tânăra a fost găsită zăcând în cadă, fără suflare, iar el pe marginea căzii, ca şi cum încerca să o scoată. I-a găsit dimineaţă o bunică ce venise să îi trezească. Atât familia, cât şi prietenii, sunt şocaţi de destinul tragic al celor doi tineri.

„Doamne, de ce ni-i luaşi, Doamne?”

Acum două seri, la cină,  au fost văzuţi în viaţă pentru ultima dată de bunica lui Marius, pe care au rugat-o să-i trezească de dimineaţă. Bătrâna a găsit camera goală. „Au mâncat seara şi i-au zis ca de obicei la a bătrână să-i trezească pe la şase şi jumătate ca să se ducă la serviciu. Când s-a dus la ei în dormitor nu era nimeni. I-a strigat, nu i-au răspuns şi a intrat în baie. Acolo i-a găsit morţi pe amândoi. Fata era în cadă, iar băiatul la marginea căzii cu mâinile spre ea. Credem că a vrut să o salveze, dar nu a mai putut amărâtul de el şi au murit. Este cutremurător. Să moară amândoi la o vârstă aşa de fragedă”, a povestit o vecină.

Vestea morţii lor a căzut ca un trăsnet asupra familiilor celor doi tineri care de abia aşteptau să-i vadă căsătoriţi. Profund îndureraţi, părinţii şi rudele i-au jelit fără încetare pe cei doi. „Mamă, mamă, ce păţirăţi voi? De ce murirăţi, mamă? Puişorii lui mama. Ce ne facem noi acum fără voi? Eraţi lumina ochilor noştri. Lăsarăţi casa pustie. De ce aţi pus voi boiler la baie ca să vă omoare, mamă, pe amândoi? De ce plecaţi aşa din casa voastră? Doamne, Doamne, de ce ni-i luaşi, Doamne?”, ţipau părinţii sfâşiaţi de durere.

„Poate din cauză că se iubeau prea mult”

Cei doi locuiau împreună şi îşi pregăteau nunta care trebuia să aibă loc în luna mai a anului viitor. Rudele sunt şocate de cele întâmplate: „Erau nişte copii cuminţi, la locul lor şi foarte harnici. El era economist la primărie, iar fata dăduse examen să intre în Baroul de Avocaţi. Aştepta să primească răspunsul. Dumnezeu i-a luat pe amândoi. E o tragedie. Aşa ceva nu s-a întâmplat pe aici pe la noi. Poate că din cauză că se iubeau atât de mult, de aia i-a luat Dumnezeu pe amândoi, că nu a vrut să-i despartă”, a declarat o rudă a băiatului.

Tatăl lui Marius Ţarfulea este consilier local. Ieri, Marius trebuia să fie la serviciu, numai că la birou lui este acum numai o lumânare aprinsă şi colegii care regretă moartea lui. „Este groaznic de ce s-a întâmplat. Noi îl aşteptam pe Marius la serviciu. Am văzut că nu a venit şi un coleg s-a interesat ce s-a întâmplat. Atunci am aflat de nenorocire. Era un coleg foarte bun şi un om deosebit. Mie îmi era mai mult decât un coleg sau un prieten. Eram ca fraţii. Nici acum nu realizez ce s-a întâmplat. Nu-mi vine să cred aşa ceva. Nu pot accepta asta. Era plin de viaţă, fericit că urma să se căsătorească şi nu a mai apucat. A plecat împreună cu aleasa inimii mult prea devreme, deşi aveau o viaţă înainte”, povesteşte un coleg de birou.

Vizualizări: 376

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: