Împărţeala pe ministere lasă PSD fără şefi în minerit şi energie

PDL nu va menţine în funcţii de conducere în minerit şi energie reprezentanţi ai PSD Gorj în cazul în care social-democraţii susţin în continuare o împărţire a posturilor de conducere în funcţie de culoarea politică a miniştrilor. Reprezentanţi ai PDL Gorj spun că filiala aşteaptă să vadă cum se vor prezenta candidaţii PSD la concursurile organizate pentru posturile de conducere la instituţiile deconcentrate pentru a lua o decizie în consecinţă.
 Fostul preşedinte Ionel Manţog afirmă că PDL şi-a trimis reprezentanţi la posturile repartizate filialei atât prin protocolul cu PSD, dar şi prin culoarea politică a miniştrilor. Democrat liberalul afirmă că dacă PSD Gorj se va decide să respecte protocolul, PDL îşi va retrage toţi oamenii de pe posturile care li se cuvin social-democraţilor, iar în caz contrar, filiala va proceda la schimbări de directori inclusiv din minerit şi energie, dacă aceştia nu sunt democrat-liberali. 
 "PDL a depus candidaturi cu dosare pentru toate posturile din protocolul semnat cu PSD. De asemenea, sunt pregătite persoanele şi dosarele pentru toate posturile pentru varianta în care se merge pe ocuparea funcţiilor în funcţie de ministere. Acolo unde termenul de depunere a dosarelor a expirat am depus dosare şi în varianta protocolului şi în cea de pe ministere. În măsura în care înainte de ţinerea examenului PSD se răzgândeşte şi vrea să respecte protocolul, reprezentanţii PDL se retrag şi lasă posturile libere pentru PSD. În varianta în care se merge pe ministere este evident că posturile din minerit şi energie aparţin Ministerului Economiei, care este al PDL. Dacă PSD a început deja să facă schimbări pe criterii politice prin şcoli, vezi Baia de Fier sau Ţânţăreni, e de aşteptat ca şi în minerit sau energie să se procedeze similar. Sunt directori fără performanţe profesionale, gen Maioreanu, care să nu se aştepte să rămână în funcţii într-un asemenea context. PDL nu va face nicio mişcare de a încălca protocolul înainte de a vedea poziţia PSD, iar lucrurile astea se vor lămuri în câteva zile", spune democrat-liberalul.

 Călinoiu şi Maioreanu spun că se merge "pe ministere"

 Preşedintele executiv al PSD Gorj, Ion Călinoiu, declară că filiala îşi menţine decizia de a nu recunoaşte protocolul semnat la începutul anului cu PDL. Călinoiu afirmă că social-democraţii îşi vor instala oamenii în posturi de conducere în funcţie de ministere, lucru pe care filiala l-a făcut deja înainte de Paşte. Decizia respectivă va fi menţinută indiferent de consecinţe, afirmă Călinoiu, în acest caz printre cei care ar trebui să se aştepte să îşi piardă posturile de conducere din minerit şi energie numărându-se şi secretarul executiv adjunct al PSD Gorj Andrei Maioreanu. Acesta a criticat constant filiala judeţeană a PDL pentru felul în care conduce cele două domenii, Maioreanu spunând că nu ar exista motive reale pentru îndepărtarea sa din funcţia de conducere de la UVA Rovinari.
 "Domnul Manţog se hazardează cu asemenea declaraţii şi îşi face rău şi dumnealui şi lui Daniel Burlan, care m-a inclus în echipa sa managerială pe care o gândise iniţial, eu refuzând postul de la investiţii. Situaţia în aceste domenii e şi aşa critică şi eu cred că e mai bine că mi-am văzut de treabă. Acum aştept să văd ce se întâmplă pentru că oricum cred că sunt singurul care mai sunt de prin PSD cu funcţii de conducere prin minerit şi energie. Domnul Manţog uită că nu am fost numit politic la UVA şi să nu uite că mi-a fost subaltern la Rovinari într-o perioadă în care eu nu am ţinut cont de orgolii. Eu sunt oricum în medical în perioada asta pentru că mă recuperez după operaţie, aşa că sunt mai retras din viaţa publică", spune Maioreanu, care nu prea pare a fi de acord cu faptul că PSD are trei directori adjuncţi la SNLO, lucru pe care l-a confirmat recent chiar Florin Cârciumaru, liderul organizaţiei având zilele trecute numai cuvinte de laudă pentru directorul general Daniel Burlan.


Vizualizări: 135

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: