Aprecieri şi susţinere pentru Burlan de la şeful PSD Gorj

Florin Cârciumaru s-a decis să recunoască public faptul că îl susţine pe Daniel Burlan la şefia Societăţii Naţionale a Lignitului. Motivul? Au trecut prea multe luni de dispute sterile în care directorul general, secondat de membrii PSD din SNLO, au făcut tot posibilul să redreseze unitatea, timp în care, de pe margine, sprijinul "roşu" pentru aceştia a lipsit aproape complet. 
 Indiferent de ceea ce vor spune colegii săi de partid, mai marele social-democraţilor din judeţ a ieşit la rampă cu o declaraţie care părea de neimaginat în urmă cu câteva săptămâni. Florin Cârciumaru apreciază la scenă deschisă activitatea lui Daniel Burlan în fruntea Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia, fiind primul lider marcant al PSD Gorj care formulează o astfel de opinie. Fruntaşul social-democrat a avut cuvinte de laudă la adresa directorului PDL din fruntea SNLO în contextul în care PSD menţine blocajul cu democrat-liberalii. Mai mult, PSD Gorj a solicitat prin reprezentanţii săi demisia repetată a lui Burlan şi a altor directori din minerit şi energie, puşi în funcţii la începutul anului.
 Cârciumaru spune că SNLO a reuşit să înregistreze paşi pozitivi în cele câteva luni de când este condusă de Burlan, liderul PSD Gorj neavând niciun fel de reacţie, în schimb, atunci când director general era Eugen Davidoiu. Florin Cârciumaru afirmă că PSD Gorj are oameni în eşalonul doi de conducere al societăţii şi nu ar trebui să mai fie atât de critic faţă de directorul general pentru că o astfel de atitudine nu poate să ajute societatea în rezolvarea problemelor pe care le are. 
 "În acest caz, nu mă interesează părerile colegilor care nu sunt de acord cu domnul Burlan. Eu am lucrat în sistem şi pot să spun că Societatea Lignitului face paşi pozitivi în aceste ultime luni, mai ales la cât de mult s-a adâncit criza economică. Nu e totul un dezastru în judeţul acesta şi cred că ar trebui să ne revizuim atitudinea şi cu certurile acestea pentru că şi noi, PSD, avem oameni acolo, care, împreună cu domnul Burlan, au făcut tot ce a fost posibil pentru a rezolva problemele societăţii. Mihai Popescu, Nicolae Dafinoiu şi Grigore Dădălău sunt oamenii noştri, de ce să nu o recunoaştem public? Am fost şi la Radio Infinit şi am spus lucrul acesta de vreo trei ori că mă întreba realizatoarea că parcă nu-i venea să creadă. Ceea ce fac eu ar trebui să facă toţi politicienii din judeţ pentru că în timp ce la noi partidele stau blocate în dispute sterile, prin alte judeţe s-au înţeles de mult şi şi-au rezolvat problemele fără gălăgie", a menţionat şeful PSD Gorj.
 Părerile exprimate de Florin Cârciumaru vin la circa două luni după ce primarul social-democrat din Motru, Dorin Hanu, a declarat că îl susţine şi el pe Burlan la şefia SNLO, mai ales dacă rezolvă problema locurilor de muncă pentru minerii din cel de-al doilea municipiu al judeţului. Hanu şi Burlan au fost la cuţite în campania electorală de acum un an, când îşi disputau primăria Motru, dar de abia acum edilul reales a trecut peste ranchiunile disputelor respective. Ulterior, şi Vasile Râbu, preşedinte al PSD Motru la acea vreme, a declarat că îl susţine pe Burlan la şefia SNLO, numai că, între timp, social-democratul nu mai e nici şef de organizaţie municipală, nici şef în mineritul motrean nu mai este, partidul pregătindu-i o funcţie de şef pe la Târgu Jiu. Oricum, rămâne de văzut cum vor reacţiona ceilalţi fruntaşi ai PSD Gorj în următoarele zile la declaraţiile lui Florin Cârciumaru, ştiut fiind faptul că Ion Călinoiu şi deputaţii Victor Ponta şi Mugurel Surupăceanu au cerut constant şefi noi în minerit şi energie, deşi ministrul economiei Adriean Videanu a declarat la începutul lunii aprilie, la Târgu Jiu că toţi aceştia au fost numiţi pe posturi cu acceptul şefilor din PSD Gorj.


Vizualizări: 115

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: