Impiegaţii au făcut grevă spontană în gara Tg-Jiu

Mersul trenurilor a fost dat ieri seară peste cap de o grevă spontană a impiegaţilor de mişcare din gara Tg-Jiu. Timp de aproximativ trei ore nici un tren nu a intrat în gară, acestea fiind blocate în haltele Amaradia şi Budieni. Cei mai afectaţi au fost călătorii care trebuiau să ajungă la destinaţie şi din nefericire au fost opriţi la intrarea în municipiul Tg-Jiu. Greva impiegaţilor vine după au fost anunţaţi că 40 la sută dintre angajaţii CFR Marfă vor intra de azi în şomaj tehnic prin rotaţie timp de trei luni.

Greva spontană a impiegaţilor de mişcare din gara Tg-Jiu a dat peste cap mersul trenurilor. Timp de aproximativ trei ore toate trenurile care trebuiau să ajungă sau să treacă prin gara Tg-Jiu au fost blocate în haltele Amaradia şi Budieni. Şi trenurile care au fost în gară în momentul declanşării protestelor au rămas aici până când impiegaţii şi-au reluat activitatea. Şefii haltelor unde trenurile au staţionat au susţinut că nu ştiu exact ce se întâmplă în gara de la Tg-Jiu. Ei au primit dispoziţie doar să oprească trenurile că ar fi vorba de o grevă spontană „Sunt ceva probleme la staţia din Tg-Jiu. E o problemă tehnică, pentru că noi nu putem expedia trenurile că nu sunt primite acolo. I-am sunat şi nu răspund la telefon”.

Călătorii au fost cei mai afectaţi de greva angajaţilor CFR, pentru că în loc să ajungă la destinaţie în timp util au pierdut timpul prin halta de la Amaradia şi Budieni. Majoritatea dintre cei care trebuiau să ajungă la Tg-Jiu şi-au sunat cunoştinţele sau taxiuri să vină după ei. „S-a oprit trenul la staţia Amaradia şi am stat crezând că aşteaptă să treacă vreun tren, iar după 10 minute a venit controlorul şi ne-a spus că cei de la CFR Tg-Jiu au intrat în grevă şi nu primesc nici un tren în gară. Ăsta este Gorjul... cu probleme ca întotdeauna”, spunea un călător nemulțumit.  Au fost şi persoane care mergeau sute de kilometri şi care, din cauza protestelor,  au pierdut legăturile s-au au întârziat: „Am luat bilet de la Turceni şi trebuie să ajung la Tg-Mureş şi acum ne-au oprit aici în haltă. Legăturile se duc dacă nu ne dă drumul de aici. Or avea probleme, dar să nu ne sacrifice pe noi”.

Călătorilor nu li s-a părut normal să stea prin gări în condiţiile în care şi-au cumpărat bilete. „Venim de la Bucureşti şi de o jumătate de oră stăm aici. Ne-au zis că este grevă , nu este normal. Trebuie să ajung la Tg-Jiu şi acum ce fac o iau pe jos până acasă şi mai sunt şi bolnavă de abia mă deplasez. Poate dacă o venii cineva după mine că altă şansă nu am. Ar vrea multe, salarii mari, dar condiţiile şi serviciile lasă de dorit.”

Liderul de sindicat regional al angajaţilor CFR a venit marţi seara la Tg-Jiu pentru a rezolva situaţia. El susţine că greva impiegaţilor de mişcare este urmarea faptului că s-a hotărât ca începând de miercuri aproximativ 40 la sută din angajaţi să intre timp de trei luni prin rotaţie în şomaj tehnic. Totodată angajaţii CFR sunt nemulţumiţi şi de faptul că nu şi-au primit salariile şi primele de vacanţă. „Începând de miercuri un impiegat nu trebuie să mai lucreze şi celălalt trebuie să-şi preia activitatea. Cumulat cu faptul că condiţiile sunt aşa cum sunt, faptul că nu şi-au primit salariile, primele de vacanţă, biletele de tratament, i-a determinat să acţioneze motivat şi au ajuns aici”, a precizat Cristian Caţilă.

Liderul CFR-iştilor din Olteni susţine că din cauza stresului la care sunt suspuşi impiegaţii de mişcare, unul dintre ei a făcut atac de cord în urmă cu două luni: „Avem un impiegat care a făcut infarct în timpul serviciului, lucrând în doi, vă imaginaţi ce însemnă să rămână un singur om”. Impiegaţii de mişcare şi-au reluat activitatea după aproximativ trei ore.

Vizualizări: 123

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: