Nunta de-un milion de euro s-a mutat în Meteor

Multă aşteptare, curiozitate maximă şi interes pe măsura promisiunilor făcute de regele Dan Stănescu Tortică pentru nunta organizată fiicei sale în Meteor. Suita care a plecat ieri de la Palatul de Aramă din Costeşti, Argeş, a ajuns aseară la Târgu Jiu, azi noapte şi pe parcursul acestei zile fiind programate noi petreceri care vor culmina cu strângerea darului pentru tinerii căsătoriţi.

 Dan Stănescu Tortică a epatat cât a putut la nunta fiicei sale Ana Maria cu Mihai Biriţă, tânărul din Meteor, pe lângă faptul că a anunţat că va cheltui un milion de euro la acest eveniment, autoproclamatul rege din Argeş venind ieri la Târgu Jiu cu două limuzine, una frez, câteva Mercedesuri şi gipuri cărora li s-a adăugat un tir pentru căratul darurilor de nuntă.
 Petrecerea cea mare a fost duminică la Costeşti, la Palatul de Aramă al regelui, acolo unde, înainte de a începe masa şi dansul, a venit o furtună, un fulger picând direct pe cortul din curtea regală, fără a răni însă pe cineva. Cheful s-a întins până în zori, motiv pentru care alaiul a pornit ieri la prânz spre Târgu Jiu. Zeci de maşini din Argeş şi Gorj au pornit dinspre Piteşti spre Meteor, popasurile de pe traseu fiind dese şi lungi pentru că mesenii erau oricum obosiţi după noaptea precedentă, dar şi moleşiţi de la căldura de afară.
 Suita regală şi-a făcut apariţia în Meteor în jurul orelor 19.00, până atunci puradeii din cartier, dar şi adulţii, având grijă să păstreze cu sfinţenie o tradiţie conform căreia maşinile cu miri şi nuntaşi nu puteau trece de nişte sfori întinse de ei până nu cotizează cu o sumă de bani la proprietarul sforii. Aşa se face că ore în şir cine a trecut pe principala stradă din Meteor, şi evident că au trecut doar oameni din cartier, a putut observa sforile întinse pe carosabil, de care erau legate urări de "Bine aţi venit" scrise pe nişte cartoane luate la întâmplare de la ambalaje de jucării sau de cratiţe. Nuntaşii au trebuit să scoată diferite sume de bani din buzunar

 Musafiri aduşi cu limuzine de lux

 Dan Stănescu Tortică a fost primul care a coborât din luxoasa limuzină care de abia avea loc pe strada îngustă şi întortocheată din Meteor. "Staţi aşa să coboare mireasa pentru că am adus-o la casa ei, iar acum Târgu Jiul, acest cartier, este parte a castelului regal de la Costeşti. Să vină socrul mare cu vinul pentru că la noi aşa e tradiţia, el trebuie să primească mireasa în noua ei casă", spunea regele argeşean ajuns pe meleaguri gorjene aseară pentru a doua oară, prima dată fiind săptămâna trecută când a venit la Târgu Jiu să îi împace pe foştii socri ai ginerelui său, scandalul dintre Mihai Biriţă şi Aluna Cristina Priboi fiind deja prea cunoscut pentru a mai fi reluat.
 Socrul mare, Mihai Biriţă, coincidenţă de nume cu al ginerelui, a adus vinul, până la aducerea sticlelor mireasa mărturisind că are emoţii. Tatăl său, regele, a asigurat-o că este pe mâini bune şi le-a spus tuturor celor veniţi din cartier că de acum încolo o vor avea de vecină pe fiica sa. Biriţă Senior şi-a primit nora în curte, la gâtul şi pe pieptul acesteia atârnând zeci de monezi de aur, un cunoscător în domeniu spunând că tânăra mireasă avea vreo 300 de astfel de "cocoşei" din aur pe ea. Valoarea în lei a cantităţii respective era de vreo 3 miliarde de lei vechi, la asta adăugându-se Mercedesul primit cadou de nuntă, luna de miere programată într-un loc exotic, dar şi tirul cu daruri primite de la Palatul de Aramă. Tirul nu a fost tocmai plin cu lucruri, în sensul de ticsit, însă în el se afla mobilă, electrocasnice de ultimă oră, haine şi cam tot ce le-ar mai fi trebuit mirilor într-o casă nouă.

 Poliţiştii Comunitari au păzit cu contract

 Jurnaliştii au avut acces în curtea palatului din Meteor pentru o perioadă 
limitată, timp în care regele şi socrul mare au fost gazde "transparente", reprezentanţii presei putând să îşi facă datoria până când au fost scoşi din curte de fratele ginerelui, al cărui cuvânt a fost mai presus decât al lui Dan Stănescu Tortică. Regele a mai apucat să le spună jurnaliştilor că va da un decret prin care cuscrul său, Mihai Biriţă, va căpăta titlul de "lord", după care ziariştii au fost scoşi la poarta păzită de poliţiştii comunitari în baza unui contract evaluat la vreo 1000 de euro de către surse bine informate. Musafirii de la Argeş s-au pus aseară pe petrecut şi, în aşteptarea momentului cu "cearşaful stropit de sânge", s-au asigurat că reprezentanţii presei nu sunt prin zonă pentru a surprinde momentul. Cheful se va relua în după-amiaza aceasta, când va fi strâns şi darul, acesta fiind punctul final al unei nunţi pe care Stănescu a evaluat-o la un milion de euro, regele reuşind astfel să îşi asigure o mediatizare care, în lipsa unei astfel de cheltuieli, l-ar fi costat probabil şi mai mult pentru a apărea pe prima pagină a ziarelor sau în deschiderea jurnalelor televiziunilor centrale.


Vizualizări: 348

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: