Condescu e în croazieră cu Pele pe Mediterana

Marin Condescu trăieşte săptămâna aceasta un vis pe care puţini muritori şi-l pot vedea îndeplinit. Până pe 5 iulie, sindicalistul devenit şef în fotbal este alături de cel mai celebru fotbalist al tuturor timpurilor, brazilianul Pele invitându-l să-i fie alături într-o croazieră care i-ar face pe mulţi dintre bogaţii lumii să plătească sume enorme pentru a sta sub acelaşi acoperiş pentru câteva zile cu multimplul campion mondial.
 Preşedintele clubului Pandurii a fost invitat în primăvară să participe la croaziera de pe vasul de lux al fostului fotbalist brazilian. Aceasta are loc în perioada 28 iunie – 5 iulie pe Marea Mediterană traseul prezentat pe o hartă în mapa invitaţiei incluzând oraşele italiene Veneţia şi Bari precun şi insulele Mykonos şi Rhodes precum şi oraşul Dubrovnik din Croaţia. Curioşii pot să vadă permanent unde se află nava dacă vor accesa pe internet site-ul dedicat pentru Costa Brava, o cameră web prezentând imagini actualizate cu imaginile surprinse pe traseu. Nava a fost construită anul trecut, Pele anunţând încă de la lansare, în octombrie 2008, că plănuieşte o mare călătorie în zona Mediteranei, la care să fie invitaţi fotbalişti celebri, dar şi şefi de cluburi sau de federaţii.
 În consecinţă, la acest eveniment vor mai lua parte şi alţi oameni de fotbal din Europa, fiind posibil să mai existe şi alţi preşedinţi de cluburi din România, Marin Condescu nefiind însă la curent cu lista de invitaţi. Scopul acestei croaziere pe mare cu un vapor de lux este acela de promovare al tradiţiilor şi obiceiurilor din Brazilia, ţara natală a lui Pele. 

Transferul brazilenilor de la Pandurii stă la baza invitaţiei?

 Preşedintele clubului Pandurii a precizat atunci când a văzut hârtia semnată de Pele că nu ştie cum a ajuns să se numere printre invitaţii acestuia, dar bănuieşte că faptul că a transferat la Pandurii în ultimi doi ani mai mulţi fotbalişti din Brazilia ar avea o legătură cu invitaţia: „E posibil să fie şi alte persoane din România invitate în croazieră dar nu am aflat încă de acest lucru. Cred că Pele a aflat de faptul că Pandurii a achiziţionat în ultimii ani mai mulţi jucători din Brazilia şi dintr-un astfel de motiv ar fi putut adresa invitaţia respectivă. Eu am dat deja un răspuns favorabil invitaţiei şi am cumpărat biletul care permite accesul pe nava de lux folosită în croazieră”. De doi ani Pandurii Târgu Jiu a transferat mai mulţi jucători brazilienii, primii fiind Jackson şi Edimilson care au fost urmaţi iarna trecută de Cardoso, Jessui, Fabio Nunes, Vandeir şi Tremonti. 

Croaziera costă 3000 de euro 

 Invitaţia a venit printr-o fundaţie din Brazilia care se ocupă de promovarea imaginii acestei ţări, fundaţie care aparţine fostului fotbalist. „Sunt microbist, l-am urmărit pe Pele şi îmi dau seama ce a însemnat pentru fotbalul mondial. Semnătura lui valorează foarte mult, este un autograf pe care îl voi ţine la loc de cinste” a precizat preşedintele gorjenilor atunci când spunea că va onora invitaţia şi va participa la croazieră. Pagina de internet prin care Pele promovează acţiunea respectivă indică un preţ maxim de circa 3000 de euro pentru un astfel de bilet. Marin Condescu a precizat că este onorat de această invitaţie: „Nu pot decât să mă bucur de această invitaţie şi de faptul că voi fi alături de marele fotbalist brazilian pentru că este o ocazie unică în viaţă. Cu siguranţă că acolo voi avea ocazia să întâlnesc şi alţi oameni de fotbal.”



Costa Serena are o capacitate de 3780 de locuri 

Costa Serena, vasul de croazieră cu care se va efectua deplasarea, va găzdui circa trei mii de invitaţi ai lui Pele, toţi din lumea fotbalului european. Timp de o săptămână participanţii se vor familiariza cu obiceiurile şi tradiţiile braziliene după cum se arată în mapa de prezentare a evenimentului. Fundaţia care îl are ca ambasador pe Pele se va ocupa de tot programul în care va fi prezentată muzica tradiţională din Brazilia dar şi activitatea marilor fotbalişti brazilieni în frunte cu Pele fiind incluse şi simpozioane pe teme de fotbal, gazda şi prezentatorul acestora fiind chiar Pele. Croaziera pe Mediterana va începe în data de 28 iunie cu punct de plecare Veneţia, iar prima escală va fi la Bari, unde va fi vizitat oraşul, după care în traseu sunt incluse insulele greceşti Katakolon, Myokonos, Rhodos. De aici se va pleca direct în localitatea croată Dubrovnik iar pe 5 iulie vasul va reveni în Veneţia. Ambarcaţiunea cu care se va face deplasarea este un vas special pentru croaziere de lux cu o capacitate maximă de 3780 de personae, inclusiv personalul, pentru pasageri fiind rezervate 1500 de cabine. Costa Serena are o lungime de 300 de metri, iar viteza maximă este de 26 de noduri pe acest vapor sunt 13 baruri şi cinci restaurante. Vaporul mai dispune şi de patru piscine interioare, dar şi de toate facilităţile moderne ale tehnicii video – audio. 


Pele – un fotbalist de legendă 

Cel mai mare fotbalist al tuturor timpurilor, Edson Arantes do Nascimento Pele, a ajuns numărul unu în fotbalul mondial. Pele a devenit ambasador UNICEF fiindu-i acordat şi Premiul internaţional pentru Pace. Născut în 1940 în oraşul Tres Coracos, Peleşi-a primit porecla actuală din copilărie. El a debutat la un club dintr-o ligă de tineret, în Bauru din statul Sao Paulo, iar în 1956 a făcut pasul la echipa de seniori a clubului Santos din oraşul Sao Paulo. Evoluând ca fundaş la debut, la doar 18 ani a condus echipa naţională a Braziliei la câştigarea Cupei Mondiale reuşind să înscrie două goluri în finala contra Suediei. Cu Pele în teren, Brazilia a câştigat Cupa Mondială timp de mai multe sezoane, 1958, 1962 şi 1970. În anul 1969, Pele a marcat al 1 000-lea gol al carierei sale dintr-un penalty împotriva echipei Vasco da Gama, iar 80 000 de suporteri ai acestei echipe prezenţi de pe stadionul Maracana l-au ovaţionat, deşi Santos era echipa oaspete la acel joc. Pele şi-a anunţat retragerea în 1974 dar un an mai târziu a acceptat un contract de şapte milioane de dolari pentru a juca în echipa New York Cosmos. La 1 octombrie 1977, pe stadionul Giants, a jucat ultimul său meci la profesionişti, jucând pentru Cosmos împotriva fostei sale echipe Santos. În întreaga carieră, Pele a marcat 1 282 goluri în 1 363 de meciuri. În anul 1978 i-a fost acordat Premiul internaţional pentru Pace şi în 1993 a fost introdus în National Soccer Hall of Fame. 


Vizualizări: 225

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: