Împroprietărirea sinistraţilor din Câmpu Mare, în linie dreaptă

Sinistraţii din Câmpul Mare sunt la un pas de a deveni proprietari pe terenurile pe care au locuinţele. Asta după ce ani la rând autorităţile locale au făcut tot felul de demersuri pentru a rezolva această problemă. Odată ce terenul va intra în proprietatea primăriei, se va putea soluţiona şi o altă doleanţă a localnicilor, mai exact se va putea pune piatra de temelie a bisericii ce urmează să fie construită în Câmpu Mare. Pe lângă faptul că vor deveni proprietari, sinistraţii vor putea beneficia şi de reţeaua de apă potabilă. Potrivit primarului Dumitru Cornea Victora, în aceste zile va fi dat ordinul de începere a lucrărilor pentru extinderea reţelei.

Demersurile Primăriei Albeni pentru împroprietărirea sinistraţilor din Câmpu Mare sunt aproape de a fi finalizate. „În Comisia Judeţeană a fost aprobat dosarul privind preluarea de la Agenţia Domeniului Statului a suprafeţei de 37,05 hectare, aferentă zonei de sinistraţi Câmpu Mare. Odată aprobat, dosarul la ajunge la Bucureşti, la Agenţia Domeniul Statului, pentru a fi avizat, urmând ca apoi să trecem la predarea-preluarea terenului. Acesta este ultimul pas ce trebuie făcut înainte de a trece la acordarea proprietăţii cetăţenilor din Câmpu Mare”, a declarat Dumitru Cornea Victora, primarul de la Albeni.

În urmă cu ceva timp, autorităţile locale au aprobat o hotărâre de Consiliu prin care s-a stabilit un preţ de un euro/mp, pentru cei care doresc să-şi cumpere terenul respectiv. „Conform legii terenul se poate acorda în folosinţă cu titlul gratuit sau prin cumpărare. Noi am stabilit un preţ de un euro/mp. În locaţia de la Câmpu Mare avem 286 de locuinţe, însă doar aproximativ 70% dintre beneficiari s-au mutat acolo. Credem că se vor putea muta şi ceilalţi, în momentul în care vom rezolva problema terenului şi vom extinde reţeaua de apă”, spune primarul de la Albeni.

Potrivit edilului local, în aceste zile, urmează să fie dat ordinul de începere al lucrărilor. „Proiectul „Înfiinţare sistem alimentare cu apă în Vatra de Sat Cîmpu Mare şi staţie de tratare a apei la gospodăria Albeni” are o valoare de 2.914.185 de lei şi este finanţat prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală. Se va asigura apa pentru locaţia de sinistraţi din Cîmpu Mare, o reţea de 4,086 km şi o prelungire a conductei de distribuţie din Vatra de Sat Cîmpu Mare până la intrarea în Albeni. În total, această reţea de apă va avea 6,746 km, în acest fel fiind acoperită toată comuna. Tot în acest proiect avem prinsă şi o staţie de tratare a apei”, a mai precizat primarul comunei Albeni. Odată rezolvată problema terenului va putea fi pusă şi piatra de temelie pentru o biserică, chiar în satul de sinistraţi.

Vizualizări: 210

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: