Investiţii reluate la Crasna, după întregirea bugetului

Primăria Crasna a ajuns la acelaşi buget ca anul trecut, după ce la începutul anului s-a numărat printre administraţiile locale vitregite de alocarea bugetară a Ministerului Finanţelor. După ce au tras nenumărate semnale de alarmă, autorităţile locale au primit fondurile necesare atât pentru buna funcţionare a primăriei, cât şi pentru continuarea lucrărilor de investiţii începute anul trecut. În momentul de faţă, primarul Aurel Vamvu îşi face griji din cauza prognozelor meteo, localitatea sa fiind predispusă la inundaţii.

Primăria Crasna nu va avea problemele cu salariile angajaţilor şi cu plata utilităţilor, asta în condiţiile în care, până de curând, ultimele două trimestre erau descoperite din punct de vedere financiar. După prima alocare bugetară, primarul Aurel Vamvu a trimis memorii atât autorităţilor judeţului, cât şi Ministerului Finanţelor şi premierului Victor Ponta, prin care a criticat modul de împărţire al banilor. După ultima rectificare bugetară lucrurile au intrat pe făgaşul normal, Primăria Crasna reuşind să achite datoriile restante. „După rectificarea bugetară de luna trecută ni s-a întregit bugetul, practic am ajuns la acelaşi buget ca anul trecut. Este vorba de 1,9 milioane de lei, în condiţiile în care la începutul anului primisem doar 650.000 de lei. La ora actuală, avem asigurate salariile, am achitat toate facturile restante şi vom continua investiţiile rămase în stand by la sfârşitul anului 2014: aducţiunea de apă din satul Crasna Deal, realizată doar în proporţie de 40%; continuarea lucrărilor de extindere a primăriei realizate doar în proporţie de 30%. Toate lucrările nefinalizate anul trecut le-am avut sistate până acum din cauza lipsei banilor”, a declarat Aurel Vamvu, primarul comunei Crasna.

Deşi există bani pentru anumite lucrări, există riscul ca acestea să nu poată fi realizate din cauza vremii. „Am primit un milion de lei, pe OG 7, suma integrală pentru aducţiune apă în satele Cărpiniş, Radoşi. După părerea mea, nu avem nici o şansă să putem cheltui aceşti bani până la sfârşitul anului. Lucrările au început, dar este posibil să nu putem finaliza lucrarea din cauza vremii”, a precizat primarul Vamvu.

Autorităţile se tem de inundaţii. „La noi plouă continuu de câteva zile, iar cotele apelor sunt foarte ridicate. Ne e frică să nu avem din nou probleme din cauza precipitaţilor abundente. Deja sunt câteva zone predispuse la inundaţii”, a declarat Aurel Vamvu.

Vizualizări: 178

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: