Concurs de lectură pentru copii la Biblioteca „Christian Tell”

Biblioteca Judeţeană „Christian Tell”, Filiala pentru Copii, va da startul Concursului „Ai carte, ai parte!”. Acest concurs este destinat elevilor din clasele primare şi gimnaziale, scopul fiind acela de a-i atrage pe copii spre lectură. În cadrul competiţiei, elevii vor trebui să răspundă la mai multe întrebări pentru a demonstra că au citit cu atenţie cărţile recomandate de bibliotecare. Cei care vor obţine cele mai mari punctaje, vor fi premiaţi de Moş Nicolae.

Concursul „Ai carte, ai parte”, ediţia a V-a, se desfăşoară în perioada 1 octombrie - 20 noiembrie. În acest interval, elevii vor trebui să vină zilnic la bibliotecă pentru a demonstra că au citit operele recomandate de bibliotecare. „Concursul se desfăşoară pe cicluri de învăţământ. Există o bibliografie pentru   clasele II-IV şi una pentru clasele V-VIII. Cei mici vor avea de citit câteva poezii, bibliografia cuprinzând şase autori. Pentru a ne da seama dacă au citit cu atenţie poeziile respective, vor trebui să completeze câte un vers, în funcţie de bileţelul extras. Vor primi puncte pentru fiecare răspuns corect, iar la sfârşitul concursului vom face punctajele. Primii clasaţi vor fi premiaţi de Sfântul Nicolae. Copiii vor primi diplome şi vor avea parte de diferite surprize”, a declarat Maria Luiza Sandu, bibliotecar.

La ediţiile trecute, acest concurs s-a bucurat de un număr mare de participanţi. „Anul trecut, au participat la concurs aproximativ 100 de copii, pe cele două cicluri de învăţământ. Îi aşteptăm în număr mare şi la această nouă ediţie. Bibliografia Concursului „Ai carte, ai parte” va fi afişată la sediul Filialei pentru Copii, din cadrul Bibliotecii Judeţene „Christian Tell”. Concursuri de acest gen organizăm pe tot parcursul anului în ideea că vom reuşi a-i face pe copii să descopere plăcerea lecturii încă din primii ani de învăţământ”, a precizat Corina Mocescu, bibliotecar.

Vizualizări: 294

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: