În arest pentru furt de produs petrolier

Doi gorjeni au ajuns pentru 24 de ore în arest după ce au fost prinși cu două tone de produs petrolier într-o mașină. Polițiștii din Târgu Cărbunești, în baza unor informații, au oprit joi autoutilitara la intersecția D.J. 661 cu D.J. 675/B, pe raza comunei Albeni.

Mașina venea dinspre un colector de țiței ce aparține unei societăți comerciale de profil. În mașină erau un bărbat de 38 de ani din comuna Jupânești și unul de 24 de ani din orașul Târgu Cărbunești. În urma controlului efectuat, în interiorul autoutilitarei au fost identificate două recipiente tip cub, cu capacitatea de 1000 l fiecare, pline cu produs petrolier.

"Totodată a fost verificat colectorul de țiței, ocazie cu care a fost identificat un furtun cu lungimea de peste 35 m, cu robineți, știuțuri și chei, specifice sustragerii de produs petrolier", arată IPJ Gorj.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, s-a stabilit că plăcuțele cu numărul de înmatriculare montate pe autoutilitară figurau atribuite unui alt autoturism.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat și conducerea pe drumurile publice a unui autoturism cu numere de înmatriculare false. Cercetările continuă pentru probarea întregii activități infracționale, iar produsul petrolier identificat a fost predat reprezentanților societății comerciale păgubite. (A.M.)

update: Cei doi au primit câte 30 de zile de arest preventiv.

Galerie foto



Vizualizări: 3,180

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: