În ce loc de pe planetă toți oamenii sunt rude

Toți locuitorii din Palmerston, un atol de corali din Insulele Cook, sunt rude între ei. Așezarea este situată la circa 3.200 de kilometri de Noua Zeelandă, fiind unul dintre cele mai izolate locuri de pe planetă şi unde se ajunge destul de greu. 

Atolul este atât de izolat de restul lumii încât navele de aprovizionare vin doar de două ori pe an aici. Micuța insulă Palmerston din Pacific este vizitată de o navă de aprovizionare de două ori pe an, iar călătoria lungă și periculoasă îi descurajează pe mulți dintre cei ce își doresc să viziteze locul. În 1777, James Cook a devenit prima persoană care a pus piciorul pe insulă, deși descoperise zona cu trei ani mai devreme.

Atolul a rămas nelocuit pentru o perioadă lungă de timp, până când aici a naufragiat vânătorul de balene, William Marsters. Englezului i-a plăcut atât de mult insula încât trei ani mai târziu s-a mutat aici cu soția, fiica și doi veri de-ai săi. Înainte să moară, Marsters a organizat acest loc, astfel încât fiecare dintre primii localnici să controleze o parte din insula principală și fiecare atol. În zilele noastre, Palmerston are un consiliu format din descendenții celor trei familii. Chiar dacă este interzis mariajul în cadrul aceleași familii, practic toți cei care se căsătoresc aici sunt rude prin alianță. 

Avioanele nu pot ateriza pe insulă din cauza recifului înalt, iar oceanul este foarte agitat în această parte a lumii. De asemenea, Palmerston este prea departe de alte țărmuri, iar călătoria cu elicopterul nu este nici ea posibilă, așa că marea este singura cale de acces. Dar călătoria primejdioasă îi împiedică pe mulți, cu excepția celor mai hotărâți dintre vizitatori, să ajungă la Palmerston.

Nu este tocmai ușor să locuiești în Palmerston pentru că acolo nu există magazine iar localnicii colectează apa de ploaie pentru a o consuma. De asemenea, banii nu prea au valoare în acest loc, fiind utilizați doar pentru achiziționarea proviziilor din lumea exterioară. Localnicii au energie electrică doar în intervalul orar 6:00 – 12:00 în fiecare zi și pe timpul nopții. Există chiar și stație telefonică care oferă singura legătură cu lumea exterioară.

Vizualizări: 1,427

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: