În ce stadiu sunt investiţiile de la fosta Avicola. Primele angajări!

Investitorii care au cumpărat fosta Avicola vin joi, 26 octombrie, la Târgu Jiu, pentru a vorbi despre planurile pe care le au pentru dezvoltarea afacerii. Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Cosmin Popescu, anunţă că au şi fost făcute primele angajări.

Reprezentanţii societăţii Avicarvil, din grupul de firme Carmistin, au anunţat iniţial că vor înfiinţa 600 de locuri de muncă în Târgu Jiu, după preluarea companiei aflate în faliment, Avi Instant, cu 4,4 milioane de euro.

„Investitorul care a preluat în integralitate patrimoniul fostei Avicola la Târgu Jiu va veni şi va prezenta ceea ce vor să facă”, a spus, luni, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Cosmin Popescu.

Şeful judeţului este convins că oamenii vor afla joi de la investitori tot ce vor să ştie. „Deja sunt la momentul în care obţin autorizaţiile necesare pentru reabilitarea halelor de producţie, a abatorului de producţie, deja au luat legătura cu foştii salariaţi care erau în scriptele fostei societăţi, deja unii dintre ei au fost şi angajaţi. Înseamnă un număr de câteva sute de locuri de muncă nou create în Gorj şi municipiul Târgu Jiu”, a spus Cosmin Popescu.

Intenţia noilor proprietari ar fi să ajungă undeva la 10 milioane de capete de pui în primul an de funcţionare. Investiţia va fi realizată cu bani contractaţi de la bănci, dar şi din surse proprii.

Potrivit investitorilor, finalul lucrărilor la fermele de pui ar urma să fie în luna martie a anului viitor, tot atunci începând şi recrutarea personalului, circa 600 de locuri de muncă fiind oferite de angajator. „Vrem să intrăm în Târgu-Jiu ca nişte buni cetăţeni, să ne introducem şi în viaţa socială, culturală, economică, suntem un grup de firme cu capital 100% românesc. Totul va funcţiona sub brandul «La Provincia»”, anunţa Tiberiu Berbec, directorul Avicarvil.

Vizualizări: 975

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: