În prag de alegeri, liberalii promit 1,5 miliarde de euro pentru CE Oltenia

Guvernul liberal promite, cu nici trei luni înainte de alegerile locale, investiții de 7,250 de miliarde de lei (aproximativ 1,5 miliarde de euro) la Complexul Energetic Oltenia. Promisiunea apare în programul ”Reclădim România - Planul național de investiții și de relansare economică” , lansat pe 1 iulie de guvern în prezența președintelui Klaus Iohannis.

„Planul național de investiții și de relansare economică cuprinde și investiții de circa 7,250 de miliarde de lei ce urmează să fie realizate în următorii cinci ani la Complexul Energetic Oltenia, o unitate strategică pentru România. În acest document se face referire la un plan pentru CE Oltenia, ținându-se seama că la nivelul Uniunii Europene a fost luată decizia reducerii producției de energie pe bază de combustibili fosili“, transmite PNL Gorj într-un comunicat.

Planul prevede continuarea activității CE Oltenia, având la bază construirea de noi capacități pe bază de gaze naturale și energie regenerabilă. „Astfel, sunt propuse a fi construite patru parcuri fotovoltaice, cu o putere instalată totală de circa 310 MW, construirea a 3 blocuri pe gaz, reabilitarea și modernizarea hidrocentralei de la Turceni și retehnologizarea microhidrocentralei de la Ișalnița“, mai arată sursa citată.

Vizualizări: 3,120

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: