Ședință PNL în spațiu închis, fără măști

Liberalii încalcă din nou regulile făcute de propriul guvern în privința distanțării sociale. Peste 100 de membri PNL au participat, duminică, la Iaşi, la şedinţa Comitetului Director Judeţean al filialei, întrunirea ţinându-se în cortul unui restaurant, fără ca participanţii să poarte măşti de protecţie.

Liderul PNL Iaşi, Costel Alexe, a spus că ”e greu să ai mască la 40 de grade. Mulţi au ţinut discursuri, nu poţi vorbi cu masca pe faţă pe o asemenea căldură”. Cu toate acestea, mulți oameni care merg la serviciu sunt obligați să poarte mască opt ore pe zi, ca și cum pentru ei nu ar fi aceeași temperatură.

Într-o postare pe Facebook, liderul USR Iaşi, deputatul Cosette Chichirău critică faptul că liberalii ieşeni au organizat o şedinţă de partid fără respectarea măsurilor de distanţare socială.

“Au reînfiinţat USL şi acum se simt pe cai mari, mai presus de lege. Baronul pesedist Chirica şi baronul penelist Alexe au adunat într-un restaurant peste 100 de membri de partid, fără măşti, fără distanţare socială. Pe la televizor, PNL aruncă vina în stânga şi în dreapta pentru că oamenii nu se mai sinchisesc de Covid, dar liderii lor sunt primii care încalcă regulile, iar toţi ceilalţi se iau după ei. Se întâmplă asta la doar o zi după declaraţia managerului de Boli Infecţioase din Iaşi care avertiza că spitalul mai are un singur pat liber la terapie intensivă şi în săptămâna în care România a înregistrat cele mai multe cazuri din ultimele luni. În loc să se preocupe de sănătatea ieşenilor, îi vedem în adunări de partid ce se pot transforma in focare de Covid. În loc să fie un exemplu, ei arată că pentru noul USL regulile sunt tot facultative“, afirmă Cosette Chichirău, candidatul USR-PLUS la Primăria Iaşi.

Ea a precizat că aşteaptă ca Poliţia Română să se sesizeze şi “să-i sancţioneze pe cei doi baroni“.

Nu este prima dată când liberalii își încalcă propriile reguli. Premierul Orban și-a făcut ziua în guvern, cu mai mulți miniștri, fără mască, iar Rareș Bogdan a organizat o aniversare cu un număr de persoane peste limita legală.

Vizualizări: 2,028

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: