Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

Casa Ecaterinei Teodoroiu, închisă. Motivul!

Casa în care s-a născut şi a copilărit eroina de la Jiu a intrat în reabilitare. Va fi înlocuit acoperişul. Investiţia se ridică la 15 mii de lei, iar banii provin de la Muzeul Judeţean, în subordinea căruia se află monumentul.

Lucrările au demarat de câteva zile şi vor fi gata în cel mult două săptămâni, sunt asigurările venite de la conducerea muzeului. Şindrila cu care va fi acoperită casa în care s-a născut Ecaterina Teodoroiu a fost cumpărată de la Polovragi, singura zonă din judeţ unde se mai face acest lucru. „Am început demersurile anul trecut. Este un monument de categoria B. Lucrarea va dura aproximativ o lună, în funcţie de starea vremii. Vom schimba învelitorile. Lucrarea se desfăşoară cu lucrători de la muzeul din Curtişoara. Costuri, cu proiect, şiţa şi cuiele, cam 150 de milioane (n.r. lei vechi) costă totul”, a explicat Dumitru Hortopan, directorul Muzeului Judeţean „Alexandru Ştefulescu” din Târgu Jiu.

Casa Muzeu „Ecaterina Teodoroiu”, aflată pe bulevardul cu acelaşi nume, nu a mai fost reabilitată de aproape 20 de ani.

Vizualizări: 906

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: