Încă două mii de doze de vaccin antigripal au ajuns în Gorj

Peste două mii de doze de vaccin antigripal au ajuns la Direcția de Sănătate Publică Gorj. Acestea vor fi distribuite celor care își doresc să se vaccineze împotriva gripei mai ales că ne aflăm în plină epidemie, iar cazurile de îmbolnăviri sunt tot mai multe. În total, până acum, au ajuns peste 24 de mii de doze de vaccin antigripal.

Cele două mii de doze care au fost trimise în județul Gorj în aceste zile urmează să fie distribuite către medicii de familie, iar, din cabinetele lor, spre populație.

În primă fază, în acest sezon, au ajuns în județul nostru peste 24 de mii de doze de vaccin antigripal. Numai în ultima săptămână, potrivit Institutului Național de Sănătate Publică, două persoane din județul Gorj au fost diagnosticate cu gripă.

„Am primit 2.085 de vaccin antigripal. Se distribuie gratuit către populația cu vârste cuprinse între 6 luni și peste 65 de ani din cabinetele medicilor de familie din județ. Totul, de săptămâna viitoare conform planificării care va fi comunicată acestor medici. Apoi dumnealor pot să anunțe populația să se vaccineze. Noi dorim să se vaccineze cât mai mulți dintre locuitorii județului nostru pentru a putea să reducem numărul de cazuri de gripă din județ”, a spus Elena Pițian, purtătorul de cuvânt al DSP Gorj.

Vizualizări: 839

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: