Ghișeele de la Pensii au dispărut la București. La Târgu Jiu, nicio schimbare

Surpriză pentru pensionarii din București. Ghișeele de la Casa de Pensii au dispărut, iar oamenii pot acum să vorbească de la egal la egal cu funcționarii. Pensionarul primește un bon de ordine, iar apoi se așază la masă unde îi sunt rezolvate problemele. În tot acest timp, în teritoriu, nu s-a schimbat nimic.

La Târgu Jiu, ghișeele nu au fost demolate, iar funcționarii stau tot în spatele un mic geam. „Am văzut la televizor că la București altfel arată lucrurile. La noi, nimic. Așa e la noi. Distanța între București și Târgu Jiu e mare. O veni și pe la noi această schimbare peste câțiva ani. Stăm tot cocoșați în fața acestor funcționari. Mi se pare ceva umilitor”, a spus un pensionar.

„Autoritățile noastre nu sunt interesate să facă astfel de schimbări. La noi, merge și așa. Ne aplecăm pe gemulețul acela să vorbim cu un angajat sictirit. Și după ce stai la coadă în picioare minute în șir afli că trebuie să mai vii o dată, de două ori, de multe ori ca să ieși la pensie pentru că noi suntem campioni la birocrație și drumuri inutile. Așa că nu ghișeele reprezintă cea mai mare problemă a noastră, la Pensii. Sunt multe lipsuri din păcate și e greu pentru că cei bătrâni, ca noi, sunt puși pe atâtea drumuri când trebuie să se pensioneze”, a mărturisit un alt bărbat.

Violeta Alexandru, ministrul Muncii, a anunțat în ianuarie, într-o postare pe Facebook, că vrea „să spargă zidurile” de la Casele de Pensii și că va începe cu Bucureștiul. „Pe mine m-a uimit că în continuare, pensionarul în baston, persoană în vârstă, trebuie să stea cu spatele încovoiat ca să poată să vadă ochii funcționarului printr-o ușiță mică, pusă la o înălțime la care spatele său este foarte încovoiat. M-a uimit ce distanță există în continuare, astăzi, între angajații statului și pensionari, în cazul de față, când ar trebui ca cei doi să stea pe picior de egalitate, de exemplu la o masă, fără niciun zid între ei, amândoi în aceeași poziție în care să poată vorbi de la egal la egal, cu hârtiile pe masă, cu tot ce au nevoie la îndemână, astfel încât lucrurile să fie clare, transparente, și nu într-o relație funcționar-pensionar pe poziții inegale”, a explicat Violeta Alexandru.

Galerie foto



Vizualizări: 1,603

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: