Cinematrograf într-o comună din Gorj

Comuna Stăneşti a primit finanțare de 300.000 de euro pentru reabilitarea căminului cultural din centrul comunei, care era un adevărat pericol şi a fost închis de aproximativ doi ani. Primarul și-a propus să deschidă aici și “un fel de cinema”.

Localitatea are în prezent două cămine culturale şi niciunul nu poate fi folosit. Este vorba de cel din Stăneşti care va intra în reabilitare şi cel din satul Curpen. "Acest cămin cultural din Stăneşti este închis de doi ani. Am luat această decizie pentru că exista oricând pericolul să-i cadă tavanul şi nu am vrut să avem probleme. Am preferat să-l închidem şi acum va intra în reabilitare. Lucrările trebuie să înceapă în primăvară, iar valoarea investiţiei este 295.000 de euro", spus primarul din Stăneşti, Ştefan Blideanu.

Aici se vor ţine activităţile cultural-artistice din localitate, dar primarul se gândeşte ce utilitate îi mai poate da. "Va fi reabilitat şi dotat cu tot ce este necesar într-un cămin cultural. Va fi aşa cum scrie la carte. O să fie pregătit pentru serbări şi spectacole şi eu vreau să fac aici şi un fel de cinema. Să poată localnicii să vizioneze filme", a precizat Ştefan Blideanu.

Primarul din Stăneşti vrea să modernizeze şi cămiul cultural din Curpen şi are promisiuni că va avea finanţare.

Vizualizări: 1,768

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: