Încă o amendă pentru pensiunea care distribuie sandvișuri în școlile din Scoarța

Pensiunea care distribuie sandvișuri și fructe în școlile din comuna gorjeană Scoarța a mai primit o amendă de la inspectorii de sănătate publică. Sancțiunea este în valoare de 25 de mii de lei și vine ca urmare a faptului că firma nu a respectat primele dispoziții impuse de reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Gorj.

La primele verificări, controlorii au descoperit că lipseau etichetele de pe sandvișuri, șoferul nu avea echipament corespunzător, din mașina cu care erau transportate pachetele pentru elevi lipseau anumite grătare pentru depozitarea lăzilor. Pentru că și a doua zi, elevii au primit mâncarea în aceleași condiții, nu toate sandvișurile aveau etichete ori nu corespundea ce scria pe ambalaj cu conținutul, DSP Gorj a aplicat o amendă de opt ori mai mare.

"A fost aplicată o sancțiune contravențională pentru nerespectarea în totalitate a măsurilor impuse de reprezentanții DSP Gorj la controlul anterior. Au fost măsuri cu termen imediat. Sancțiunea este de 25 de mii de lei", a declarat Daiana Militaru, purtătorul de cuvânt al DSP Gorj.

După declanșarea acestor scandaluri, și Inspectoratul Școlar Gorj a început propria anchetă. Primăria Scoarța a declarat însă că, până acum, nici elevii și nici părinții sau profesorii nu s-ar fi plâns de calitatea mâncării. Unii părinți însă susțin că sandvisurile sunt de proastă calitate, că nu coincide gramajul cu ce scrie în documente, că au găsit și hârtie în chiflă, lângă mezeluri, și, uneori, mâncarea ajunge la gunoi din acest motiv.

Circa 350 de elevi din Scoarța primesc sandvișuri și fructe, in fiecare zi, prin Programul "Masa caldă".

Vizualizări: 1,520

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: