Marcel Romanescu explică de ce e Târgu Jiul sărac în decorațiunile de sărbători

După o serie de critici, primarul Marcel Romanescu explică de ce municipiul e mai modest când vine vorba de iluminatul festiv. Unii târgujieni nu s-au declarat deloc încântați de faptul că orașul nu a mai fost împodobit la fel ca în alți ani și că este mai sărac în decorațiuni. „Am preferat să dau banii școlilor”, răspunde Romanescu.

„E acceptabil, din punctul meu de vedere. Poate unii spun că e extrem de modest. Aveam în această toamnă aproape 30 de miliarde pe care îi puteam duce spre iluminat. 25 de miliarde le ducem spre unitățile din învățământ și o parte în iluminatul festiv. Mi-am asumat. Am preferat să onorez solicitările învățământului”, a reacționat primarul Marcel Romanescu.

Edilul a mai adăugat că ultimele fonduri s-au dus către cele mai mari licee din Târgu Jiu, chiar în ultima lună. „Mi-am asumat cu toate riscurile. Am alocat peste 200 de mii de lei La Tudor Vladimirescu pentru două laboratoare. Încă 100 de mii de lei am dat pentru un cabinet la Ecaterina Teodoroiu. Acele lucruri vor rămâne acolo zeci de ani”, a mai spus Romanescu, într-o emisiune la Gorj TV.

Potrivit site-ului electronic de licitații, Primăria Târgu Jiu a încheiat, în noiembrie, un acord cadru cu o firmă din Calafat pentru închirierea decorațiunilor de Crăciun în acest an și pentru anul viitor. Valoarea acordului este de 2,6 milioane de lei, dar municipalitatea nu a anunțat câți bani s-au cheltuit în acest an. 

Vizualizări: 1,262

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: