Târgurile de animale rămân închise!

Târgurile de animale din judeţul Gorj rămân închise. Activitatea acestora este stopată ca mijloc de prevenire a răspândirii pestei porcine africane.

Cele 4 târguri de la Târgu-Jiu, Bâlteni, Târgu-Logrești şi Săulești se vor putea deschide abia la sfârşitul acestui an, dacă situaţia permite.

În acest context, oamenii caută tot felul de metode pentru a vinde animalele. Există numeroase anunţuri pe reţelele de socializare. Reprezentanţii Direcției Sanitar-Veterinare(DSV) Gorj îi roagă pe cetăţeni să se comporte responsabil: „Târgurile de animale nu vor fi deschise. Ridicarea restricţiilor cu privire la pesta porcină vor fi realizate la finalul anului. Nu suntem singurul judeţ care a procedat aşa. Dorim să stopăm răspândirea acestei boli. Cele patru târguri de la Târgu-Jiu, Bâlteni, Târgu-Logrești sau Săulești sunt închise. Oamenii găsesc tot felul de metode să vândă animale, incusiv pe reţelele de socializare. Noi facem verificări, dar nu putem să acoperim toată zona. Îi rog pe cetăţeni să nu fie iresponsabili şi să nu vândă animale bolnave”, a declarat Sorin Ștefănescu, directorul DSV Gorj, într-un interviu la Radio Infinit.

Vizualizări: 721

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: