Licitație reluată pentru Casa de Cultură din Târgu Jiu

Lucrările pentru modernizarea Casei de Cultură din municipiul Târgu Jiu vor fi scoase din nou la licitație. Societatea care a câștigat executarea proiectului și a lucrărilor de modernizare a constatat că în studiul de fezabilitate întocmit de Primăria Târgu Jiu nu au fost cuprinse o serie de lucrări, astfel că este nevoie de scoaterea din nou la licitație a lucrărilor la o nouă valoare, ceea ce înseamnă o amânare pe termen nedefinit a modernizării celui mai mare așezământ destinat organizării spectacolelor din județul Gorj.

Victor Banța, secretarul general adjunct al Ministerului Dezvoltării, a avut un comentariu pe această temă: „Peste 4,5 milioane de euro. La momentul respectiv, indicatorii tehnico-economici au fost stabiliți pe baza unui studiu de fezabilitate comandat de Primăria Târgu Jiu. A fost realizată licitația, fără probleme. Au fost încredințate lucrările de proiectare și execuție, pe de o parte, și construire, pe de altă parte. La proiectare, asociația de firme s-a prezentat pe teren pentru a prelua datele tehnice, pentru a le transpune în proiect și a constatat următoarele: asteriala era prevăzută în studiul de fezabilitate din materiale neconforme, pe când ea trebuia prevăzută din lemn, fiind vorba de un obiectiv important; bazinul de rezervă pentru stingerea incendiului nu a fost prevăzut; tavanul fonic este compromis și trebuie realizat; mai trebuie realizat sistemul de eficiență energetică, ce era prins pe exterior și trebuie realizat pe interior“.

În studiul de fezabilitate nu au fost prevăzute cinci obiective de o amloare mare, cu impact în indicatorii tehnico-economici de 50-60%, a mai spus Banța. „Faptul că nu au fost prevăzute o serie de lucrări a condus ca proiectul tehnic să fie mai mare cu 50-60% față de cel aprobat. Ca atare, este în curs de reziliere contractul de execuție pentru că depășește cu 50% valoarea inițială. Se va aproba reluarea procedurii de licitație. Se va întârzia cu o perioadă cuprinsă între un an și doi ani. Este nevoie de o reaprobare a indicatorior tehnico-economici“, a precizat oficialul din Ministerul Dezvoltării.

În funcție de valoarea lucrării, licitația se va aproba prin Ordin de ministru, o procedură mai rapidă, dar în cazul în care valoare depășește 59 milioane de lei atunci va fi nevoie de emiterea unei Hotărâri de Guvern, iar procedura implică o serie de proceduri.

Vizualizări: 820

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: