Investiţii majore realizate de Consiliul Judeţean la spitalul de la Dobriţa

Spitalul de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” de la Dobriţa s-a numărat printre primele spitale acreditate din Gorj. Încă de anul trecut, Consiliul Judeţean a alocat fonduri pentru modernizarea acestuia, iar o mare parte dintre investiţii urmează să fie demarate în primăvară. În premieră pentru acest spital, va fi realizat un lift, pentru această investiţie fiind deja alocată suma de 300.000 de lei. În momentul de faţă, Consiliului Judeţean Gorj pregăteşte licitaţia pentru desemnarea firmei ce va realiza liftul.

Consiliul Judeţean Gorj a alocat, anul trecut, aproximativ 4 milioane de lei pentru reparaţii curente interioare, iar pentru proiectarea şi execuţia liftului suma de 300.000 de lei. Pe lângă amenajarea peisagistică şi reparaţii curente la alei, parcări şi drum de acces, conducerea spitalului s-a preocupat şi de dotarea cu aparatură modernă. „Am reorganizat laboratorul de Radiologie, mai exact la etajul 1 al spitalului, reorganizarea a constat în amenajarea a patru spaţii distincte: sală de aşteptare - dezbrăcare pacienţi, sală de expunere, sală comandă a instalaţiei radiologice şi sală de diagnoză, stocare date, personal medical”, a declarat Ion Ciochină, managerul Spitalului de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu”.

Spitalul a fost dotat şi cu un aparat de  radiologie ultramodern. „Noi considerăm că este cel mai modern din Gorj. Este o instalaţie total digitală, cu posibilitatea de stocare şi vizualizare a imaginii de pe orice staţie de lucru a spitalului. Deci vizualizarea şi diagnosticarea se pot efectua de către fiecare medic, instantaneu, la momentul expunerii. Acest fapt conduce la diminuarea perioadei de diagnoză şi stabilire a diagnosticului medical în urma investigaţiei imagistice”, a precizat Ion Ciochină. Acesta susţine că actul medical de la Spitalul de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” s-a îmbunătăţit foarte mult atât datorită echipei medicale, cât datorită implicării Consiliului Judeţean.

O investiţie în premieră pentru acest spital va fi realizată în primăvară. Este vorba de realizarea unui lift. „Încă de anul trecut am alocat fonduri pentru montarea unui lift. Este vorba de suma de 300.000 de lei, iar în momentul de faţă pregătim procedura de achiziţie. Din câte am înţeles, liftul se va monta în golul din casa scării interioare a spitalului, care va avea patru staţii de lucru. La spitalul de la Dobriţa se vor efectua şi lucrări de reabilitare interioară. Ne dorim condiţii hoteliere la standarde europene pentru  pacienţii spitalului şi condiţii foarte bune de muncă pentru cadrele medicale”, a declarat Cosmin Popescu, preşedintele Consiliului Judeţean.  

Vizualizări: 522

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: