Linie de foc între Masa Tăcerii și Coloana Infinitului. Cum va fi sărbătorită Ziua Brâncuși!

Poetul Laurian Stănchescu va organiza pe 19 februarie Ziua Brâncuși în Târgu Jiu. Stănchescu a fost însărcinat de Consiliul Județean Gorj cu organizarea evenimentului. În cadrul manifestărilor vor fi acordate trei distincții și vor fi prezentate documente inedite legate de viața artistului.

Laurian Stănchescu are undă verde din partea preşedintelui Consiliului Judeţean Gorj pentru a se ocupa de organizarea evenimentelor dedicate lui Constantin Brâncuşi. Astfel, pe 19 februarie, începând cu ora 18.00, în jurul Porții Sărutului și Masei Tăcerii vor fi aprise candele. ”Vom pleca într-o procesiune către Coloana Infinitului, cu făclii, îmbrăcați în costume populare, vom fi oameni care într-adevăr îl iubim pe Brâncuși și fac apel la tot Gorjul să vină cât mai multă lume pentru că ar fi foarte bine ca pentru prima dată în istoria acestui eveniment să creăm o linie de foc de la Masa Tăcerii până la Coloana Infinită. Acțiunea are dublu sens, odată comemorăm memoria soldaților gorjeni căzuți în primul război mondial și în al doilea rând dăm o dimeniune brâncușiană idei lui Brâncuși”, a spus Laurian Stănchescu.

 Documente inedite

 La Biserica de pe Axa Brâncuși ar urma să aibă loc o slujbă de înălțare, slujbă omagiată de un sobor de preoți după care călătoria va continua la Coloana Infinitului, și această operă fiind cuprinsă de cercul de foc. ”Acolo vom decerna trei distincții, o distincție va merge la Ansamblul ”Doina Gorjului”, o altă distincție este pentru jurnalistul Gorjului și cea de-a treia distincție este pentru o publicație gorjeană. Fac un apel la tot Gorjul să putem duce la îndeplinire pentru că măreția unui lucru ne face și pe noi mari”, a mai spus Laurian Stănchescu, poet. Acesta a mai anunțat că tot de ziua Brâncuși, va prezenta niște documente inedite care atestă că artistul nu și-ar fi pierdut niciodată cetățenia română, deci poate fi repatriat. ”Voi prezenta de ziua lui Brâncuși, 19 februarie, două documente: unu l-am găsit în arhiva Ministerului Justiției prin care demonstrez că Brâncuși nu și-a pierdut niciodată cetățenia română, deci poate fi repatriat la el acasă, și mai am încă un document surpriză pe care îl voi prezenta pe 19 februarie”, a mai spus poetul Laurian Stănchescu.

Vizualizări: 553

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: