Varianta ocolitoare, gata într-un an. În ce condiții!

Varianta ocolitoare a municipiului Târgu Jiu ar putea fi gata într-un an. Cel puțin asta transmite directorul Sucursalei de Drumuri Naționale, Ion Tudor. Este și o condiție pentru respectarea acestui termen. Ca toate clădirile de pe culoar să fie demolate până în luna martie, iar terenurile să fie libere de sarcini.

În momentul de față constructorul variantei de ocolire a muncipiului are echipe de muncitori în zona Bălești, dar și la Iezureni. Rămâne în continuare problema legată de demolarea caselor de pe culoarul de exproprieri. În jur de 15 clădiri, case și anexe, trebuiesc demolate pentru construirea variantei ocolitoare. Două dintre case au fost demolate și urmează o a treia, spun cei de la Drumuri Naționale. Dacă problema legată de demolarea caselor va fi rezolvată în următoarele luni, lucrarea ar putea fi gata până la anul pe vremea aceasta sau chiar la finele acestui an. "Dacă la 1 martie am avea toate casele demolate și toate terenurile libere de orice sarcină, într-un an ar fi toate premisele să se termine lucrarea. Dar, vedeți, ne întâlnim pe la instanță, cu tot felul de procese, de piedici. Piedicile sunt create de oameni, cele mai multe. Culmea este că oamenii care au case au înțeles mai ușor decât cei care au anumite terenuri", a declarat Ion Tudor, directorul Sucursalei Naționale de Drumuri (SDN) Târgu Jiu.  

Reprezentanții Prefecturii, Oficiului de Cadastru, ai primăriilor Bălești și Bumbești Jiu și Târgu Jiu și constructorii s-au întâlnit marți, la Consiliul Județean, pentru a discuta pe seama acestei investiții. 

Cei de la Drumuri Naționale le transmit proprietarilor de terenuri că nu vor mai schimba traseul variantei ocolitoare, indiferent de nemulțumirile pe care le au. În zona Amaradia lucrarea este încă oprită de un proprietar. "Contez pe buna credință a doamnei Badea, o femeie deosebită, care, pe bună dreptate, spune că banii sunt puțini. Nu e vina noastră, dar trebuie să continuăm lucrările, urmând ca dumnealor să judece în continuare referitor la pretenții. Traseul centurii nu mai poate fi modificat sub nicio formă. Încercăm să salvăm cât mai multe case dacă se poate", a mai spus Ion Tudor.

Oricum, investiția privind realizarea variantei ocolitoare este întârziată cu mai bine de un an. 

Galerie foto


Vizualizări: 1,294

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: