Încă o echipă de fotbal la Târgu Jiu

Municipiul Târgu Jiu are două echipe de fotbal care evoluează la nivelul Ligii 2, Pandurii şi ACS Viitorul Târgu Jiu, dar în curând se va mai înfiinţa o echipă locală care va fi înscrisă în Liga 4. Clubul Primăriei Târgu Jiu are, printre proiectele de viitor, înfiinţarea unei echipe de seniori în campionatul judeţean.

Târgu Jiul a avut în ultimii ani echipă de fotbal în Liga 1, Pandurii Târgu Jiu, echipa de tradiţie a oraşului care a evoluat timp de 12 ani pe prima scenă şi care apoi a retrogradat în Liga 2 în 2017. Acum sunt chiar două echipe care joacă în eşalonul secund pe stadionul din Târgu Jiu, după ce fosta echipă care juca în Petroşani, ACS Energeticianul, care a retrogradat în urmă cu doi ani, s-a transformat în urmă cu un an în ACS Viitorul Târgu Jiu şi a revenit în Liga 2 pe locul celor de la Luceafărul Oradea.

În curând vor fi trei echipe care vor juca pe acelaşi teren.

CSM Târgu Jiu are în organigramă, printre posibilele secţii pe care le poate înfiinţa, şi secţia de fotbal. Încă din vară directorul Robert Bălăeţ anunţa că va afilia această secţie la FRF după ce va discuta cu oficialii federaţiei asupra modului în care va putea face acest lucru, ştiut fiind faptul că Primăria Târgu Jiu este membru fondator şi asociat la clubul Pandurii. Oficialul CSM spera într-o dispensă ca să poată înfiinţa măcar grupe de juniori dar acum situaţia s-a schimbat şi va fi iniţiat un proiect de retragere a primăriei din asocierea de la Pandurii care se va afla pe ordinea de zi următoarei ședințe a Consiliului Local.

După ce se va oficializa ieșirea din asociere, clubul primăriei, CSM Târgu Jiu, va putea afilia secţia de fotbal la FRF. Directorul Bălăeţ a precizat că va pune accent pe fotbalul de juniori, cu grupe de copii și juniori până la 14 ani, dar printre proiectele de viitor ale clubului se numără o academie de fotbal dar şi o echipă de seniori care să activeze la nivelul Ligii a 4-a judeţene, începând din anul 2022.

Vizualizări: 11,725

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: