Încă o hotărâre de guvern pentru CE Oltenia

Executivul a adoptat, miercuri, Hotărârea de Guvern privind scoaterea definitivă din fondul forestier naţional, fără compensare, de către Complexul Energetic Oltenia a unui teren în suprafaţă de 27,2219 hectare.

Defrișarea este necesară pentru extinderea Carierei Roșia de Jiu, județul Gorj, la o capacitate de 8,0 milioane tone/an.

„Aceasta este încă o măsură de susținere a activității CE Oltenia, fiind și ultima hotărâre de scoatere din circuit aflată pe flux la ministere. Complexul Energetic Oltenia este o companie care a avut susținere continuă din partea Guvernului PNL, de la alocarea a aproape 500 de milioane de euro pentru certificatele carbon până la asigurarea fronturilor de lucru, blocate de ani de zile”, a comunicat ministrul de Finanțe, Dan Vîlceanu.

Complexul Energetic Oltenia a achitat în Fondul de ameliorare a fondului funciar cu destinaţie silvică, aflat în administrarea Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor, o taxă în valoare de aproape 19 milioane de lei pentru scoaterea definitivă a terenului din fondul forestier național.

Vizualizări: 4,795

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: