Încă o propunere ciudată a consilierilor PNL Târgu Jiu

Consilierii locali ai PNL Târgu Jiu şi-au făcut un obicei din a arunca în spaţiul public propuneri fără o analiză serioasă. După ce au şocat prin propunerea de a fi invitaţi văduvii la „Nunta de aur”, acum cer preluarea cinematografului „Sergiu Nicolaescu” de către primărie, pentru a putea fi găzduite aici şi alte manifestări. După primele controverse apărute în presă, liberalii au venit cu precizări, în sensul că nu doresc desfiinţarea cinematografului, ci modernizarea lui pentru a găzdui şi alt tip de manifestări. Asta deşi există sala teatrului, care nu ar necesita noi investiţii.

Eduard Berca pare a fi omul cu ideile în PNL Târgu Jiu. Acesta îşi transformă experienţele de viaţă în proiecte de hotărâre, pe care ceilalţi patru liberali din Consiliul Local Târgu Jiu îşi pun semnătura. Berca a recunoscut public că proiectul cu invitarea văduvilor la Nunta de aur l-a făcut după ce a primit SMS-uri în acest sens de la telespectatori, în timp ce era la o emisiune. De data aceasta, Eduard Berca a fost la film. „La deschiderea Cinematografului „Sergiu Nicolaescu” am fost un fan înfocat al acestui cinematograf. Apoi pe parcurs am văzut că oamenii nu mai veneau, a apărut mall-ul. Joi seară, la avanpremiera unui film cu rating, am văzut că în sală erau 20-25 de persoane. Am luat legătura cu colegii mei care mi-au spus la matinal sunt 2-3 oameni. Asta denotă situaţia precară în care se află cinematograful”, a declarat Berca.

Consilierul local susţine că, la ora actuală, în Municipiul Târgu Jiu nu se poate face cultură din cauză că nu există o sală de spectacole autorizată. „Avem două variante: ori preluăm proprietatea şi administrarea, ori numai administrarea. Trebuie să facem ceva pentru că, la ora actuală, cred că suntem singura reşedinţă de judeţ care nu are o sală de spectacole autorizată. E foarte frumos amplasamentul de pe Insuliţă, dar nu poţi să faci cultură printre cratiţe cu sarmale. Putem să face cultură cu adevărat în Târgu Jiu prin folosirea unei săli adecvate”, a declarat Berca.

A construi o scenă cu toate cele necesare la cinematograf ar însemna să dispară jumătate din locuri. Pe de altă parte, Târgu Jiu are sala teatrului „Elvira Godeanu”, pretabilă pentru tipul de manifestări invocate de Berca. PNL Gorj a venit cu precizări de presă în care menţionează că proiectul nu vizează desfiinţarea cinematografului, ci  preluarea în domeniul public al municipiului Tg-Jiu, pentru ca în respectivul imobil să se poată desfășura și alt gen de evenimente cultural-artistice, pe lângă cele cinematografice. 

Vizualizări: 501

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: