Concurs anulat la Spitalul Dobrița. Vezi ce a făcut candidatul!

Concurs suspect la Spitalul de Pneumoftiziologie de la Dobrița. Doi gorjeni au candidat pentru un post de paznic la unitatea medicală, unul dintre ei promovând concursul, însă nu a apucat să se bucure nicio zi de post. Concursul a fost anulat de comisia de contestații pentru că nu a fost respectată bibliografia în elaborarea întrebărilor.

 Concursul pentru ocuparea postului de paznic a avut loc săptămâna trecută la Spitalul de Pneumoftiziologie de la Dobrița. Doi candidați și-au dorit postul, astfel că la proba scrisă a fost o diferență de doar 0,33 puncte. În urma interviului, unul din candidați a fost declarat admis, stârnind nemulțumirea celuilalt, care a și depus contestație pe motiv că nu a fost respectată bibliografia. ”Eu am fost președintele comisiei de contestații și eu am anulat concursul. Au fost definite întrebările la proba de interviu, au fost definite în așa fel încât nu se regăsea răspunsul în bibliografie și nu aveau redactate răspunsurile corecte după care să se facă notarea la contestație. Ori, comisia de contestație a fost pusă în imposibilitate de a nota și de a nota obiectiv proba respectivă. Nu a existat un marker al răspunsurilor corecte”, a spus Ion Ciochină, directorul Spitalului de Pneumoftiziologie de la Dobrița.

Potrivit directorului, greșeala aparține comisiei de examinare. ”A fost o greșeală de procedură a comisiei de examinare, până la urmă. Să nu apară dubii am anulat concursul în totalitatea lui. Cel care a câștigat a făcut o plângere prealabilă administrativă, o să solicit un audit de la Consiliul Județean referitor la modul de organizare, pentru transparență”, a mai spus directorul Ion Ciochină.

Cei doi candidați au avut subiecte din legea pazei, Codul Muncii și câteva întrebări privind legea sănătății. 

Vizualizări: 1,503

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: