Corpul de Control al prefectului are un singur angajat

Situaţie mai rar întâlnită la prefecturile din ţară! La Gorj, Corpul de Control al prefectului are un singur angajat. Cel care se ocupă de verificarea activităţii primăriilor şi instituţiilor deconcentrate este Daniel Bivolaru, acesta nu este nici măcar şeful compartimentului, ci doar un consilier. Pentru a putea efectua controale se apelează la juriştii şi economiştii instituţiei.

 Corpul de Control al prefectului are un singur angajat, la Gorj. Asta în condiţiile în care, la prefecturile din ţară, un asemenea compartiment funcţionează cu cel puţin trei salariaţi. Această situaţie persistă de mai bine de 10 ani. Întrucât legislaţia în vigoare impune ca verificările să fie efectuate de câte doi-trei angajaţi, se apelează la juriştii şi economiştii instituţiei. „Corpul de Control are doar un membru, o singură persoană este angajată la Compartimentul de Control. E lungă istorie, în timp, legată de reorganizarea instituţiei. Din cauza acestui aspect trebuie să apelăm la servicii din cadrul Instituţiei Prefectului să facă echipă. Niciodată o verificare nu trebuie făcută de o singură persoană”, a declarat Gheorghe Paraschivu, prefectul judeţului Gorj.

Anul trecut, Corpul de Control a efectuat verificări atât la primării, cât şi la instituţiile deconcentrate. „Am efectuat controale nu numai la ITM, am făcut verificări şi la Primăria Băleşti, la Direcţia de Sănătate Publică. Neregulile au fost concretizate în recomandările pe care managementul instituţiei trebuie să le ducă la îndeplinire pentru a asigura servicii publice de calitate pentru cetăţeni. În ceea ce priveşte ITM, acele recomandări nu au fost însuşite de conducerea instituţiei, iar drept urmare s-a acţionat în instanţă pentru anularea lor”, spune Gheorghe Paraschivu.

Prefectul a mai precizat că, în perioada imediat următoare, vor demarate noi verificări la instituţiile deconcentrate, de către Corpul de Control. Acolo unde se vor depista nereguli se va acorda un termen de 30 de zile pentru remedierea problemelor, în caz contrar ajungându-se până la instanţă.

Vizualizări: 622

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: