Încă opt gorjeni duși în carantină dintr-o comună din Gorj

Panică luni seara în comuna gorjeană Aninoasa, de unde 8 persoane au fost luate de echipaje ISU și introduse în carantină, după ce au intrat în contact cu o femeie venită din zona roșie a Italiei. Alte două persoane au fost lăsate în izolare la domiciliu. Este vorba de copiii bărbatului, contact direct al femeii suspectă în acest moment de coronavirus.

Ca și în cazul familiei din Negomir venită din Italia fără să anunțe autoritățile sau să intre în autoizolare, și la Aninoasa autoritățile locale au fost puse în temă de cetățeni cu privire la faptul că, în data de 12.03.2020, o femeie din localitate a venit din zona roșie.

”Vreau să vă spun că în această seară au venit cei de la DSP cu izoleta și au ridicat 8 persoane, contacte directe ale femeii venite din Italia. Aceasta a intrat în țară prin vama Nădlac pe 12 martie. Acolo a dat o declarație că nu vine din zonă roșie și, după ce i s-au verificat actele, a fost lăsată să intre în țară fără să i se recomande carantină sau izolare la domiciliu. Cel puțin asta le-a spus polițiștilor care au luat legătura cu proprietara casei unde locuia femeia și care a confirmat că aceasta a venit din Italia”, a precizat Ilie Petroi, primarul din comuna Aninoasa.

Alarmant este faptul că femeia este suspectă de coronavirus și s-a plimbat în voie timp de patru zile prin mai multe locuri. ”Din câte am înțeles este suspectă de coronavirus, de aceea a fost luată atât ea, cât și cele 7 persoane, contacte directe ale ei. Copiii bărbatului cu care este femeia se pare că rămân izolați la domiciliu. Vreau să vă spun că s-a plimbat cu acesta prin toată comuna, prin Târgu-Jiu, a fost în mai multe locații, inclusiv la mall. Multe nu știu nici eu că s-a mers pe repede înainte cu cei de la DSP”, a mai spus primarul din Aninoasa.

În comuna Aninoasa mai sunt alte două persoane izolate la domiciliu, care au înțeles situația și nu au pus probleme. Primarul din localitate a făcut apel la cetățenii din comună să anunțe imediat atunci când au informații cu privire la faptul că în localitate ajung persoane din străinătate.

Vizualizări: 16,073

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: