Încă patru ani rataţi

Mai sunt puţine zile până când vom afla toate candidaturile depuse, dar deja putem trage primele concluzii. Clasa politică nu se schimbă după aceste alegeri, cel puţin nu în Gorj. Partidele mari promovează aceleaşi personaje ca şi în anii trecuţi, iar partidele noi scot în faţă traseişi. De altfel, cu greu găseşti printre politicienii gorjeni oameni care să nu fi trecut prin măcar două partide.
Din păcate, şi de această dată va fi acuzat electoratul, cum că alege corupţi, alege „roşu”, alege prost şi aşa mai departe. Cu aşa candidaţi însă, nu are cum să fie electoratul de vină.
Schimbarea s-ar putea produce însă la Bucureşti. PNL s-a făcut de râs aruncând în cursă trei candidaţi pe care i-a retras, iar apoi obligându-l pe „premierul din umbră” Cătălin Predoiu să îşi asume o candidatură pe care nu o doreşte. Tăriceanu de la ALDE se dă obosit după ce a fost citat la DNA, aruncând în luptă fostul ministru al Culturii, Daniel Barbu, fără nicio şansă. Băsescu, citat şi el într-un dosar de spălare de bani, s-a făcut mic şi i-a cedat locul lui Robert Turcescu, un jurnalist care va face figuraţie.
Bucureştenii vor avea astfel de ales între Gabriela Firea – PSD şi Nicuşor Dan – Uniunea Salvaţi Bucureştii, singurul candidat decent al dreptei. Cum se anunţă o campanie fără găleţi, fără pomeni, fără chermeze, şansele unor candidaţi oneşti cresc. Lupta va fi însă una dură, Capitala contând în lupta pentru câştigarea guvernării în toamnă.
Pe coridoarele politice se vorbeşte de un curent al schimbării care va veni după alegerile locale. Un curent care va avea în fruntea lui un tehnocrat care să reziste atacurilor dinozaurilor din politică, presă şi mediul de afaceri.

Vizualizări: 366

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vocile schimbării:

Citește și: