Încă un aspirant la primăria Drăguţeşti, incompatibil

Primăria Drăguţeşti pare predestinată unor oameni cu probleme de incompatibilitate. După ce primarul Vasile Moşoiu şi-a pierdut mandatul ca urmare a unei condamnări cu suspendare pentru conflict de interese, atribuţiile lui au fost preluate interimar de viceprimarul Irinel Ungureanu. Şi acesta e incompatibil, după cum a dezvăluit Moşoiu la un post de radio. Liberalii lui Moşoiu, susţinuţi de cei de la judeţ, vor să-l înlocuiască pe Ungureanu cu Vasile Paştea. Deloc surprinzător, şi acesta s-a ales cu o plângere la ANI, după ce fostul primar Modroiu a găsit o firmă a lui, care a lucrat cu Primăria Drăguţeşti, în timp ce Paştea era consilier local.

Consilierul local Vasile Paştea este acuzat că în perioada 2008-2012 a fost asociatul şi administratorul unei firme înfiinţate în Cisnădie, judeţul Sibiu. Ion Modroiu susţine că în toată această perioadă firma a avut lucrări doar cu primăria Drăguţeşti, primar fiind Vasile Moşoiu. În 2012, SC Olteam Construcţii SRL a intrat în insolvenţă, până atunci având însă lucrări de ordinul sutelor de mii cu Consiliul Local Drăguţeşti. ”Firma SC Olteam Construcţii SRL, cu sediul social în Cisnădie, a fost înfiinţată cu un singur scop, lucrări cu primăria Drăguţeşti, observându-se  că cifra de afaceri coincide cu valoarea încasată de la primărie, toate contractele fiind atribuite în timpul mandatului de primar al primarului existent în perioada 2008-2012”, a spus Ion Modroiu. Potrivit lui Modroiu, consilierul Paştea ar fi încasat prin intermediul firmei Olteam SRL sute de mii de lei în schimbul lucrărilor efectuate în comună. ”Există contractele cu această firmă, 50.000 lei pentru dalarea şanţurilor, 30.000 lei pentru igienizarea şi văruirea toaletelor din Drăguţeşti, 50.000 lei pentru sala de sport”, a spus Ion Modroiu.

Potrivit raportului de insolvenţă, SC Olteam SRL a ajuns în insolvenţă întrucât s-au redus operaţiunile privind activităţile de construcţii şi anvelopări de blocuri, având în vedere obiectul de activitate al societăţii, precum şi costul suficient de mare al materialelor.

Sesizare la ANI

Modroiu susţine că demersurile de a-l demasca pe cel care se vrea viitorul primar interimar al comunei Drăguţeşti nu se vor opri până când organele abilitate vor lua măsuri. În perioada următoare, Modroiu va depune sesizare la ANI pe numele lui Paştea. ”Acum pregătesc această sesizare pentru că trebuie foarte bine documentată, în câteva zile voi depune sesizare la ANI pentru acest grav fapt de incompatibilitate şi conflict de interese”, a spus Modroiu. Consilierul PNL, Vasile Paştea, nu a dorit să comenteze acuzaţiile, declarând doar că el îşi vede de locul său de muncă din  cadrul Complexului Energetic Oltenia şi că nu doreşte să intre în polemici cu nimeni.

Vizualizări: 204

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: