Încă un primar gorjean rămas fără mandat

Primarul din Cruşeţ, Viorel Drăguşin, este următorul primar gorjean căruia îi va înceta mandatul. Drăguşin a pierdut procesul cu Agenţia Naţională de Integritate (ANI). Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie i-a respins recursul, definitiv, pe 17 septembrie 2015.

Astfel, este o chestiune de câteva zile până când Prefectura Gorj va semna încetarea mandatului. Viorel Drăguşin, primarul din Cruşeţ, s-a aflat în stare de incompatibilitate întrucât pe perioada mandatului a avut o firmă tip PFA, dar a fost şi reprezentantul comunei în adunarea generală a SC SALUBRIS GILORT SRL. Primarul din Cruşeţ nu a putut fi contactat telefonic pentru un punct de vedere.

În 2015, Prefectura Gorj a încetat mandatele primarilor Vasile Moşoiu (Drăguţeşti) şi Mihăiţă Troacă (Padeş) în baza unor condamnări definitive, dar şi primarului din Bîlteni, Gheorghe Păsărin, care a demisionat după ce a fost arestat preventiv. La nivelul judeţului Gorj sunt circa 30 de primari care au probleme cu ANI, în fruntea lor fiind preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu. Aleşii găsiţi incompatibili care pierd procesele cu ANI nu mai pot candida pentru un alt mandat.

cruset_dr_gusin_primar_1

Vizualizări: 174

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: