Şedinţa CJ Gorj anulată joi, reluată vineri

Situaţie neobişnuită joi la Consiliul Judeţean Gorj. Şedinţa extraordinară programată nu s-a ţinut din lipsă de cvorum. Câţiva pesedişti au chiulit, iar liberalii au ieşit din sală, considerând că ordinea de zi nu justifică în niciun fel caracterul extraordinar al şedinţei. Preşedintele Ion Călinoiu a convocat o nouă şedinţă pentru vineri la ora 9.30, iar pesediştii nu mai au voie să lipsească.

Trei proiecte s-au aflat pe ordinea de zi a şedinţei extraordinare: cedarea către  OMV  PETROM a  dreptului temporar  de  folosinţă  asupra  unui  sector  al  drumului judeţean 675  C  Târgu Logreşti- Baia de Fier, în vederea realizării unor lucrări de interes public, transmiterea unor imobile din administrarea Muzeului Judeţean „Alexandru Ştefulescu” în proprietatea Primăriei Târgu-Jiu şi preluarea de către Consiliul Judeţean, cu titlu gratuit, a unor active din patrimoniul UM Sadu pentru constituirea unui parc industrial.

Potrivit şefului judeţului, şedinţa a fost convocată la solicitarea OMV Petrom. „Până la sfârşitul săptămânii, cei de la OMV Petrom solicită aprobarea noastră, printr-o hotărâre, de a da în folosinţă temporară o porţiune de drum, în suprafaţă totală de 153 de metri, pentru reabilitarea unui podeţ, bineînţeles lucrarea are în sine protecţia conductei magistrale a societăţii comerciale. De aceea am ţinut să convocăm această şedinţă pentru că trebuia să înaintăm vineri proiectul de hotărâre prin care să acordăm dreptul exclusiv şi temporar de folosinţă asupra acestei porţiuni din drumul judeţean 675 Târgu Logreşti- Baia de Fier în vederea executării unor lucrări de interes public”, a precizat Ion Călinoiu.

Liberalii s-au ridicat şi au părăsit sala, invocând nelegalitatea şedinţei. „Surparea de teren de care vorbeşte Ion Călinoiu s-a produs în primăvară, dacă nu a creat nici un pericol o jumătate de an, nu cred că trebuie să convoci o şedinţă extraordinară pentru asta. Acum ar fi trebuit să se producă o altă calamitate, care ar fi necesitat o stare de urgenţă”, a declarat Dan Vâlceanu, liderul grupului PNL.

INTERESE

Ion Călinoiu îi acuză pe liberalii de faptul că nu ţin cont de interesele comunităţii. „Din nefericire, gestul acesta nesăbuit poate să afecteze şi relaţia cu OMV Petrom. Eu luni trebuie să le trimit hotărârea de consiliu. Din păcate consilierii PNL au pus mai presus de interesele comunităţii, interesele partidului”, a declarat Călinoiu.

Vizualizări: 139

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: