Încă un deces Covid în Gorj. Număr record de cazuri noi

Instituția Prefectului Gorj a trimis vineri o situație actualizată a cazurilor de Covid-19 în județ. Numărul total de cazuri a ajuns la 523, deși Grupul de Comunicare Strategică anunțase 501. Asta înseamnă că au fost 48 de cazuri noi în 24 de ore.

“La nivelul județului Gorj, în prezent, se înregistrează un număr de 523 de cazuri confirmate cu COVID-19. Dintre acestea, 232 de persoane sunt vindecate și externate, iar 13 persoane au decedat. Ultimul deces a fost înregistrat în data de 16 iulie a.c. Este vorba de un bărbat în vârstă de 72 de ani care prezenta și alte afecțiuni medicale: diabet zaharat tip II, boală cardiac ischemică, boală renală cronică stadiul IV, insuficiență nitrală”, a transmis Prefectura.

De la începutul pandemiei, la nivelul județului Gorj au fost prelevate 5514 teste, din care 132 sunt în așteptare.

“Cetățenii județului Gorj trebuie să dea dovadă de responsabilitate, să respecte normele de conduită sanitară și distanțare interpersonală, precum și reglementările în vigoare impuse în vederea prevenirii și limitării extinderii infecțiilor cu virusul SARS-CoV-2. Solicităm cetățenilor precauție, igienizarea frecventă a mâinilor, folosirea mijloacelor de protecție individuală, precum și evitarea aglomerațiilor și a deplasărilor inutile”, transmit autoritățile. (A.A.)

Vizualizări: 7,241

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: