Primarul Romanescu: Ca părinte, nu pot accepta școala online

Suntem în vacanță, dar ochii multor părinți și copii sunt atințiți asupra guvernanților care încă nu au stabilit dacă va reveni școala la normal din această toamnă. De va suna clopoțelul în curtea școlii ori elevii se vor vedea cu profesorii și colegii tot pe internet, ca în ultimele luni, încă nu se știe. Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, susține însă că ar exista soluții pentru ca toate școlile să fie redeschise în siguranță și toți elevii să se reîntoarcă în bănci.

Primarul le-a dat exemplu pe cele două fiice ale sale, despre care spune că au fost „destabilizate psihic de școala online” din pandemie. Primarul a adăugat că nu este pe aceeași lungime de undă cu planul pe care l-ar avea Guvernul PNL, ca școala să se desfășoare tot online din toamnă din cauza evoluției tot mai îngrijorătoare a epidemiei de coronavirus.

„Poate nu sunt pe aceeași lungime de undă cu Guvernul meu, al PNL, învățământul online nu este învățământ. Indiferent cât mi-aș dori să protejez populația școlară, eu cred că prin măsurile luate, prin alocarea de fonduri către școli, putem găsi cele mai bune soluții astfel încât activitatea școlară să înceapă la 1 septembrie în școală”, a spus Marcel Romanescu.

El a adăugat că școlile trebuie să primească fonduri ca să-și ia toate măsurile astfel încât elevii și dascălii să fie în siguranță la școală. „Pe raza Târgu Jiului, se poate face acest lucru. Nu din fondurile pe care le avem acum, dar trebuie să facem eforturi. Poate începem la 1 octombrie, informația transmisă în sistem online nu are nicio legătură cu întâlnirea copilului cu profesorul. Asta voi susține permanent. Trebuie să căutăm soluții. Ce facem dacă acest fenomen persistă zece ani sau cinci ani? Putem să avem neșansa, ca doi ani  de acum încolo, dacă nu va apărea acel vaccin minune, să facem școală online. Personal, ca părinte, nu pot accepta așa ceva. Le văd pe fiicele mele care sunt rupte de realitate, ca alți copii. Faptul că nu au mai intrat în contact direct cu profesorii, colegii, le-a destabilizat psihic. Copiii mei își doresc să ajungă la școală”, a mai declarat primarul, la Accent TV.

Vizualizări: 1,798

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: