Încă un dosar pentru şeful de la „Tinerii Gorjului”

Gorjeanul arestat anul trecut pentru că ar fi violat o tânără din municipiu, aflat şi acum în spatele gratiilor pentru faptele respective, s-a mai ales cu un dosar penal pe numele său.

Cosmin Dumitru Cristea Rostogolea, preşedinte la asociaţia ”Tinerii Gorjului” până să fie încătuşat, e acuzat de ultraj în noul dosar, asta după ce a avut o „dispută” cu unul dintre agenţii Penitenciarului Târgu Jiu. Laurenţiu Buiurea este parte vătămată în dosarul trimis acum spre judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu, ieri magistraţii de la aceeaşi instanţă decizând să îl „păstreze” pe acesta în spatele gratiilor în dosarul de viol deschis pe numele său vara trecută.

„Constată legalitatea şi temeinicia măsurii arestării preventive (…) faţă de inculpatul Rostogolea-Cristea Cosmin Dumitru, trimis în judecată prin rechizitoriul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg-Jiu nr.3760/P/2014 din 23.11.2015, pentru săvârşirea infracţiunii de viol, faptă prev. şi ped. de art. 218 alin. 1 din Codul penal, cât şi pentru săvârşirea infracţiunii de lovire şi alte violenţe, faptă prev. şi ped. de art. 193 alin. 2 din Codul penal, cu aplic. art. 38 al.1 şi art.41 alin. 1 din Codul penal. Menţine măsura arestării preventive luată faţă de inculpat pe o perioadă de 30 de zile, cu începere de la data de 06.01.2016 şi până la data de 04.02.2016”, a decis instanţa, verdictul putând fi contestat.

Ieri magistraţii au constatat şi legalitatea rechizitoriului ce le-a fost înaintat cu privire la acuzaţiile de viol ce ăi sunt aduse lui Rostogolea, acum în dosar putând să înceapă judecarea pe fond a faptelor. Bărbatul a fost arestat preventiv în luna septembrie a anului trecut. El a ajuns în spatele gratiilor după ce o tânără l-a reclamat că a fost victima unui viol comis chiar în locuinţa acestuia, bărbatul încercând atunci să fugă de poliţiştii veniţi să îl prindă. La vremea respectivă Rostogolea s-a urcat într-un tren ce trecea prin spatele casei sale, ulterior s-a aruncat din el în speranţa că poliţiştii i-au pierdut urma, dar şi-a rupt câteva coaste şi a fost descoperit rănit de un alt echipaj care trecea prin zonă, prinderea sa devenind atunci o problemă extrem de simplă. Rostogolea a considerat mereu că este victima unor abuzuri comise de oamenii legi, el recunoscând însă anterior, în diverse postări publice, că a fost pacient al secţiei Psihiatrie, unde susţine că ar fi fost dus cu forţa de către poliţişti în repetate rânduri.

Vizualizări: 297

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: