Păcălit de ANAF cu un jaf de maşină

Unul dintre membrii Staborului ţiganilor din cartierul Meteor, judecătorul Toma Mihai, a ieşit în pierdere într-o afacere pe care a încercat să o facă la sfârşitul anului trecut cu Statul Român, fiind, probabil, o premieră când se înregistrează o asemenea situaţie, până acum mulţi dintre cei pe care îi judecă acesta în cartier fiind cei care dădeau ţepe bugetului de stat.

Toma Mihai a participat la o licitaţie organizată de ANAF pentru a cumpăra două maşini care erau scoase la vânzare, el oferind preţul cerut de instituţia de stat, fiind convins că la banii pe care îi dă pe cele două autoturisme face o afacere bună.

Maşinile erau prezentate doar în fotografii şi în anunţul de vânzare publicat de Fisc, după ce a dat banii Toma Mihai ajungând la concluzia că nu a făcut cea mai bună afacere din viaţa sa. Una dintre maşini nu putea nimeni din familia sa să o conducă în baza unui permis de categorie B, motiv pentru care, la rândul său, judecătorul ţiganilor a trebuit să scape repede de autoturism. Cealaltă maşină pentru care a dat aproape 5000 de lei s-a dovedit a fi un fiasco total pentru că, de fapt, maşina nici nu era indisponibilizată. Era folosită pentru activităţi curente de un alt gorjean, Toma Mihai fiind invitat în cele din urmă să intre în posesia unei caroserii…

„Ei nu aveau maşina undeva să o poţi vedea şi să spui că da o cumperi, dai banii şi pleci cu ea acasă. Ne-au arătat nişte poze, arăta bine şi noi am plătit. Când a fost să luăm maşina ne-au trimis pe Narciselor, undeva pe lângă cimitir, pe câmp. Maşina era dezmembrată, nu mai avea motor, nu mai avea bord şi nici oglinzi. E clar că am refuzat să o luăm. Ne-am dus să ne cerem banii înapoi, ne-au dat o parte din sumă, dar ne-au oprit 500 de lei taxa de garanţie, de parcă tot noi am fi de vină. Noi vrem să ne dea toţi banii înapoi pentru că în poze ni s-a prezentat ceva, iar banii i-am dat pe altceva. E o bătaie de joc cum nu am mai pomenit. Dacă se întâmpla aşa ceva la noi în ţigănie, ca judecător, îl obligam pe cel care făcea aşa ceva să dea banii înapoi fără nici un comentariu. Statul Român acum joacă tare, dar sunt convins că ni se va face dreptate în cele din urmă”, spune Toma Mihai.

Şefii ANAF de la Gorj nu au dorit să facă nicio precizare cu privire la cele întâmplate, aceştia menţionând doar că au făcut o sesizare către Parchet pentru a fi clarificate toate aspectele acestei situaţii. Poliţiştii, în schimb, s-au autosesizat şi fac propriile verificări, urmând ca în următoarele zile să decidă dacă se impune sau nu deschiderea unui dosar penal, Toma Mihai fiind convins că anchetatorii ar putea să pună sub acuzare măcar un inspector de la Fisc pentru bătaia de joc de care a avut parte.

Vizualizări: 211

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: