Încă un pas spre revenirea spectatorilor în tribune

Sala Sporturilor din Târgu Jiu a găzduit miercuri seară un spectacol cu public la care au asistat peste 400 de spectatori. În timp ce spectacolele pot beneficia de spectatori, meciurile din sală și cele de pe stadion încă nu se pot disputa cu public, deși se tot discută acest aspect de câteva luni de zile.

La nivel național se fac noi demersuri pentru ca spectatorilor să li se permită accesul pe stadion și la alte evenimente sportive. Justin Ştefan, secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, transmite că s-a făcut un nou pas în demersul de a convinge autoritățile să permită spectatorilor accesul din nou pe stadion la evenimente sportive, chiar și într-un număr limitat. Ștefan a anunțat că s-a întâlnit, miercuri, 24 februarie 2021, cu ministrul Tineretului și Sportului, Eduard Novak, iar că acesta i-a asigurat sprijinul. Urmează întâlniri cu Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, și Raed Arafat, șeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), pentru a le arăta planul prin care spectatorii pot fi lăsați din nou la evenimente sportive, în această perioadă de pandemie.

Totodată, Justin Ștefan susține că le va cere celor enumerați mai sus să înceteze imediat orice formă de discriminare în raport cu fanii din fotbalul românesc.  ”Ne-am întâlnit astăzi cu ministrul Eduard Novak și ne-a asigurat că avem sprijinul lui pentru deschiderea stadioanelor.

Urmează să avem discuții cu domnii Arafat și Voiculescu în perioada imediat următoare, sens în care vom trimite solicitări oficiale către IGSU și Ministerul Sănătății. Le vom demonstra acestor domni că regulile propuse de noi asigură protejarea sănătății oamenilor și, împreună cu liderii de galerii, ne vom asuma respectarea acelor reguli, în caz contrar urmând a accepta ideea de a se reveni asupra deciziei de deschidere a stadioanelor. Le vom cere să înceteze imediat orice formă de discriminare în raport cu fanii din fotbalul românesc și să asigure un tratament egal al sportului în raport cu alte activități de divertisment precum spectacolele, cinematografele, restaurantele etc. Este inacceptabil ca industria sportului să fie tratată diferit în raport cu alte industrii. Familia sportului românesc s-a trezit și nu va permite nimănui ca sportul și fanii săi să nu fie respectați”, a scris Justin Ștefan pe pagina sa de Facebook.

Cu o zi în urmă, Justin Ștefan posta tot pe aceeași temă faptul că premierul Marii Britanii ar fi permis deschiderea stadioanelor la o capacitate de 25 la sută sau la maxim 10.000 de fani.

Vizualizări: 1,103

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: