Mărțișoarele și florile, interzise în școli

Tradiția privind acordarea de mărțișoare și flori de 1 și 8 martie este umbrită în acest an din cauza pandemiei. Elevii nu vor mai putea duce profesoarelor sau învățătoarelor mici atenții în luna primăverii. Anunțul a fost făcut de Ministerul Educației.

Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Gorj spun că nu au primit nimic oficial în acest sens, dar este firesc ca în această perioadă să nu se mai aducă flori și mărțișoare.

”Nu am primit până acum ceva oficial. În contextul acesta sunt interzise. Adică să iei un buchet de flori, nu știi de unde l-ai luat, te-ai dus cu el și l-ai oferit. Nu este recomandat, este firesc să fie așa. La fel și în cazul mărțișorului”, a spus Nicolae Negrea, inspector școlar în cadrul ISJ Gorj.

Cei mai afectați de o astfel de decizie ar fi comercianții. Unii dintre ei spun că se tem, tocmai pentru că ar putea rămâne cu marfa pe tarabe. ”Este dificil, nu știu ce vom face. Ne îngrijorează faptul că putem rămâne cu marfa pe mese. Până la urma nu cred că virusul se transmite printr-un mărțișor”, a spus un comerciant din Târgu Jiu.

Vizualizări: 1,181

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: