Incendiu la un conac din Drăguţeşti

Un incendiu de proporţii a mistuit casa unei bătrâne de 80 de ani din satul Tâlveşti. Femeia a fost salvată de vecini care au observat focul. Bătrâna a rămas fără toate lucrurile sale, ele mai de preţ fiind hainele şi obiectele pentru înmormântare.

Eugenia Gherodei locuieşte singură, iar luni noapte bătrâna dormea când au intrat vecinii peste ea în casă să o scoată afară. Norocul acesteia a fost că locuieşte într-o cameră alăturată conacului, altfel risca să se intoxice cu fum. „Am venit repede că am auzit că a luat foc casa bătrânei. Ne-am dus repede să o scoatem din cameră că ea dormea, nu ştia ce se întâmplă în jurul ei. Am încercat noi să stingem incendiul, dar degeaba că s-a extins imediat”, declară un vecin al femeii.

Odată cu casa, bătrânei i-au ars hainele şi lucrurile pregătite pentru înmormântare. „Avea în casă de toate. Şi hainele de înmormântare pe care şi le cumpărase i-au ars sau s-au distrus”, mai spune o vecină.

Când şi-a văzut casa în flăcări, Eugeniei Gherodei, i s-a făcut rău. Un echipaj al ambulanţei i-a acordat bătrânei primul ajutor, însă nu a fost nevoie de internarea acesteia.

Conacul bătrânei a fost o casă boierească, construită în urmă cu mai bine de 100 de ani, la care a fost folosit foarte mult lemn, iar din această cauză a ars ca o torţă. Ajunşi la faţa locului, pompierii s-au chinuit mai bine de o oră jumătate să stingă incendiul. Deşi au reuşit să elimine focul, din casă nu s-a mai ales nimic. Pompierii au stabilit că cel mai probabil, incendiul a izbucnit de la un scurt circuit produs la instalaţia de curent electric foarte veche. „Am intervenit cu două autospeciale, iar operaţiunea a durat mai bine de o oră. Cauza probabilă a incendiului pare să fie un scurt circuit, însă vom continua cercetările pentru a stabili cu exactitate care sunt cauzele care au condus la izbucnirea incendiului”, susţine Robert Popescu, şef gardă intervenţie ISU Gorj.

Vizualizări: 156

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: