Găsită moartă într-o fântână din Cărbuneşti

O femeie în vârstă de 45 de ani din Târgu-Cărbuneşti, dispărută de acasă de duminică a fost găsită moartă într-o fântână de la marginea oraşului. Femeia a fost găsită abia ieri, chiar de soţul ei, care a luat toate fântânile la rând după ce soţia sa mai avusese o tentativă. Oamenii sunt disperaţi pentru că de atunci au consumat apă din acea fântână şi nu ştiau că trupul ei era în apă.

Femeia a fost recent externată din spital. Starea ei de sănătate era spre bine tocmai de aceea soţul a avut curaj să o lase singură câteva zile pentru a merge în vizită la părinţi lui la Braşov. De duminică nu i-a mai răspuns la telefon şi a fost nevoit să se întoarcă acasă şi să-i anunţe dispariţia. El a fost şi cel care a găsit-o fără suflare într-o fântână de la marginea oraşului Târgu-Cărbuneşti “ Eu lucrez aici în Cărbuneşti. Am avut câteva zile libere şi am fost în vizită la Părinţii mei la Braşov. Am vorbit cu ea mereu la telefon. Duminică nu mi-a mai răspuns. Am alertat-o pe soacra mea. Iar duminică am ajuns şi eu acasă. Am fost la poliţie i-am anunţat dispariţia şi am început să o caut prin oraş. Am venit aici la fântâna asta şi mi s-a părut că văd ceva. Am băgat găleata nu s-a dus şi am lumina înăuntru. Mi s-a părut că-i văd hainele şi am anunţat poliţia. Se pare că de această dată nimeni nu a mai putut să o salveze”, a povestit Radu Păzitor. 

A mai avut o tentativă

Maria Păzitor avea 45 de ani şi a avea probleme psihice. Drama femeii a început în urmă cu 18 ani atunci când a pierdut o sarcină, iar în urma tratamentului administrat i s-a declanşat o boală psihică incurabilă. Ea a fost diagnosticată cu schizofrenie şi urma tratament de mulţi ani. Atunci când nu îşi lua medicamentele femeia încerca să-şi ia viaţa şi mereu în acelaşi fel, aruncându-se în fântână. În urmă cu trei ani, chiar mama ei i-a salvat viaţa, însă Maria Păzitor a repetat acest gest. Acum nimic nu a mai putut face nimic pentru ea. “Avea probleme psihice de foarte mulţi nai. Atunci când îţi lua tratamentul lucrurile decurgeau normal. Erau momente când refuza să-şi ia medicamentele sau uita. Ea stătea în permanenţă acasă pentru că de 9 ani nu a mai mers la serviciu. Noi ne înţelegeam bine. Acum trei ani într-o noapte era la mama ei la Bibeşti, s-a ridicat din pat şi s-a aruncat în fântână. Atunci a găsit-o soacră-mea şi am salvat-o”, a declarat Radu Păzitor, soţul femeii.

Intervenţia pompierilor a fost destul de grea pentru că fântâna este îngustă şi adâncă. Un singur pompier ancorat cu centură, ţinut cu frânghii şi cu masca de oxigen pe faţă s-a aventurat să coboare în fântână pentru a lega trupul femei să-l scoată la suprafaţă.

Ion Fugaru, viceprimarul din Târgu-Cărbuneşti, a ajutat chiar el la scoaterea trupului neînsufleţit al femeii la suprafaţă. “ O cunoşteam de mai bine de 10 ani. Este cam de aceeaşi vârstă cu mine, ne întâlneam frecvent, stăteam de vorbă. E cutremurător”, a spus Fugaru.

Cei care o ştiau pe femeie au rămas muţi de uimire, pentru că duminică au văzu-o pe femei la plimbare prin oraş aşa cum făcea frecvent. 

Vizualizări: 183

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: